ODGOVOR VIRTUELNIM CENZORIMA: Iako ste nam smanjili ton, još glasnije ćemo iznositi istinu!

Andrijana Nešić

25. 08. 2022. u 11:23

KAD su pokretane društvene mreže, ideja je bila da se stvori virtuelni prostor u kojem će važiti sloboda govora.

ОДГОВОР ВИРТУЕЛНИМ ЦЕНЗОРИМА: Иако сте нам смањили тон, још гласније ћемо износити истину!

Foto: M. Anđela

Ta sloboda se brzo pretvorila u ropstvo pod nadzorom "menadžera" koji režu sve što ne odgovara standardima ovih zajednica.

Najpoznatija žrtva "slobodne zone" u metaverzumu bio je tadašnji američki predsednik Donald Tramp, kome su ugasili nalog na "Tviteru". Stvorena je nova ideologija - za svetskog neprijatelja broj jedan u virtuelnom svetu proglašava se svako ko ne poštuje "demokratiju" određenih zapadnih struktura. U nju se ne uklapa čak ni fotografija srpske dece iz logora smrti NDH, koja je dobila oznaku "pornografija".

Kao dodatni alibi za sankcionisanje nepoželjnih sadržaja iskoristili su rat u Ukrajini, pa je pravo na govor dozvoljeno samo jednoj strani. Ovih dana, dok traju tenzije oko KiM, to su demonstrirali i blokadama naloga nekoliko srpskih poslanika, direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arnoa Gujona, pa i nekoliko ambasada Srbije po svetu.

I naša kuća, koja se 68 godina bavi temama od nacionalnog interesa i čuva od zaborava zločine počinjene nad našim narodom, osetila je kako je biti pod blokadom "Fejsbuka" i "Gugla". Jer, istina je "ono šta oni kažu da je istina, stvarnost može da se opaža samo njihovim očima", a svi ostali za njih su virtuelni ekstremisti.

Tako su tekstove u "Novostima" o ustaškim zločinima u Jasenovcu proglasili za "opasne" i "uznemirujuće". Rešili su i da nam zapuše usta iznova, i to baš na dan kada smo se sećali žrtava zločinačke akcije "Oluja". Cenzurisali su nam objave o progonu srpskog naroda i umanjili nam vidljivost u svojim zajednicama. Ućutite - poruka je virtuelnih cenzora. Odgovaramo - iako ste nam smanjili ton, još glasnije ćemo iznositi istinu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)