BRISEL ZSO KORISTIO KAO MAMAC? EU kroz dijalog Beograda i Prištine niže poraze

Dragutin Stevanović

09. 11. 2022. u 07:15

MOŽDA je bivša šefica diplomatije EU i posrednica Ketrin Ešton držala skrštene prste iza leđa kad se tog dana na stolu našao čuveni Briselski sporazum, i kad su tadašnji premijeri Srbije i privremenih prištinskih institucija, Ivica Dačić i Hašim Tači, po mišljenju mnogih, parafima načinili veliki korak u dijalogu i smirivanju tenzija između Beograda i Prištine.

БРИСЕЛ ЗСО КОРИСТИО КАО МАМАЦ? ЕУ кроз дијалог Београда и Приштине ниже поразе

Novosti

Nemamo drugog, racionalnog objašnjenja, zašto Brisel ne poštuje sporazum iza kojeg stoji potpisom i snagom svojih članica. Za skoro deceniju, koliko se čeka na formiranje Zajednice srpskih opština, predviđene baš tim dokumentom, sve smo videli: svakodnevne napade na Srbe, jurišanje Albanaca na crkve i manastire, hapšenja, suđenja bez dokaza, otimanje imovine... Evropska birokratska hobotnica spava.

I onda nema mesta čuđenju samozvanom premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju - koji neskriveno hoće da zaokruži nezavisnost lažne države - kada slavodobitno baca pod noge sve obaveze koje je Priština preuzela, pritom nekažnjeno progoneći Srbe.

Dodatno uzdrmana ratom u Ukrajini, EU upravo kroz dijalog Beograda i Prištine niže poraze. Mnogi zagledani u Kurtija, zamišljaju ga u "zelenski" maslinastoj majici kratkih rukava, i ne vide odakle stiže pretnja. Beogradu i Srbima sa KiM, u toj iluziji, nataknuta je ruska šubara i ispostavljeni nemogući zahtevi. Poturaju Šolc-Makronov plan da resetuju dijalog i traže da zaboravimo sve potpisano.

Jasno je odavno, ali neka i briselska vrhuška kaže: da li je ZSO bio vaš mamac kako bismo godinama lakše gutali parče po parče "nezavisnog" Kosova? Vredi li uopšte vaša reč? Kome i šta više možete da garantujete? I kada ćete priznati da dijalog treba da se nastavi u SAD? Na Ist Riveru, u Ujedinjenim nacijama.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!