GENOCIDNI POPIS: Tuđman bi bio zadovoljan - Srbi se izjašnjavaju kao Hrvati da bi olakšali sebi život

Boris Subašić

15. 11. 2022. u 07:00

REZULTATI popisa u Hrvatskoj po kome se broj Srba drastično umanjio, dok je broj Hrvata pravoslavaca sa 16.647 iz 2011. enormno porastao na 30.000 vernika, svedoče o dvostrukom procesu promene identiteta, "puzajućem pohrvaćivanju".

ГЕНОЦИДНИ ПОПИС: Туђман би био задовољан - Срби се изјашњавају као Хрвати да би олакшали себи живот

Novosti

Preostali Srbi, naročito u hrvatskim gradovima, mimikrijski se sve češće izjašnjavaju kao Hrvati da bi olakšali svakodnevni život skidajući stigmu "antidržavne manjine". Da bi olakšali savest, oni ne menjaju pravoslavnu veroispovest, što ide naruku obnoviteljima takozvane Hrvatske pravoslavne crkve iz vremena NDH, po kojoj su tamošnji pravoslavci "Vlasi", a ne Srbi, kojih u Hrvatskoj "nikada nije ni bilo".

I ovaj popis dokazuje naučni aksiom da su područja konverzije vera i nacija po pravilu pozornice zločina, koji su jednako strašni i kada su pritajeni. Ovaj proces dugog trajanja započet je u kuhinji Marije Terezije, carice strogo katoličkog Habzburškog carstva, kada su mu postali nepotrebni slobodni srpski krajišnici u oblastima gde je osmanska opasnost minula. Beč je uočio da je srpska crkva bila ne samo religiozna, već pre svega nacionalna institucija i počeo sistematski pritisak da se Srbi pounijate i pokatoliče, jer su uz promenu vere automatski menjali i nacionalnost.

Za rasrbljavanje Srba najefikasnije su korišćeni Srbi konvertiti, među kojima je najznačajniji Ante Starčević, koji danas ima status "oca hrvatske nacije". Program njegove Hrvatske stranke prava bio je širenje mržnje prema Srbima koje je nazivao "nečistom pasminom" i preporučivao njihovu asimilaciju. Ministar u NDH Mile Budak je 1941. to samo ponovio: "Jedan deo Srba pobićemo, drugi deo ćemo proterati, a ostale ćemo prevesti u katoličku veru i tako pretvoriti u Hrvate." Da je Tuđman završio genocid svedoče rezultati popisa.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili