SELAKOVIĆ POZVAO NA REFERENDUM: Građani će biti u mogućnosti da jednim potezom olovke suštinski unaprede svoje društvo

Novosti online

13. 01. 2022. u 15:00

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković pozvao je danas građane da 16. januara u što većem broju izađu na referendum o potvrđivanju Akta o promeni Ustava Republike Srbije, istakavši da je uveren da ćemo u nedelju biti svedoci manifestacije državotvornosti i društvene odgovornosti.

СЕЛАКОВИЋ ПОЗВАО НА РЕФЕРЕНДУМ: Грађани ће бити у могућности да једним потезом оловке суштински унапреде своје друштво

Foto P. Milošević

Zaokruživanjem pozitivnog odgovora na referendumu građani će, prema rečima ministra Selakovića, reći „da“ uređenijem pravosuđu, a samim tim i dati najneposredniji lični doprinos progresivnim kretanjima u našem društvu.

Selaković je podsetio da je nezavisnost pravosuđa demokratska tekovina i da ustavnim promenama Srbija ne odgovara samo na zahteve procesa evrointegracije, već da pravi jedan važan korak u pravcu efikasnije zaštite prava građana i stvaranja funkcionalnijeg institucionalnog sistema.   

Ministar Selaković je osudio sve pokušaje stvaranja zabune kod građana kada je reč o svrsi predstojećeg referenduma, jer na referendumu se, kako je naglasio, odlučuje samo i jedino o važnim promenama u oblasti pravosuđa.

- Referendum u nedelju će, u pravom smislu te reči, biti praznik demokratije, jer građani će biti u prilici da jednim potezom olovke suštinski unaprede svoje društvo u jednom važnom segmentu - poručio je Selaković.

Podrškom bržem i efikasnijem sudstvu, njegovoj većoj nezavisnosti i odgovornosti, te većoj samostalnosti i odgovornosti javnog tužilaštva će, kako je zaključio Selaković, biti data podrška učvršćivanju vladavine prava u Srbiji, što je u nesumnjivom interesu i građana i države.

BONUS VIDEO:

KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)