VAŽNA POSETA: Brnabićeva sutra u Briselu na sastanku Saveta za stabilizaciju

Tanjug

24. 01. 2022. u 10:15

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije, koji se 25. januara održava u Briselu.

ВАЖНА ПОСЕТА: Брнабићева сутра у Бриселу на састанку Савета за стабилизацију

Foto: Tanjug

Tokom jednodnevne zvanične posete, Brnabićeva će se sastati i sa svim najvišim zvaničnicima EU, uključujući i tri predsednika najvažnijih EU institucija- Evropske komisije, Evropskog saveta i Evropskog parlamenta.

Zvanična poseta premijerke Srbije Briselu počeće u utorak radnim doručkom sa predsedavajućim Odbora za spoljnopolitička pitanja Evropskog parlamenta i nekadašnjim izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Nakon toga, Brnabićeva bi odvojeno trebalo da razgovara sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem i šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom, nakon čega je planiran sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.

Premijerka Srbije i ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović predvodiće delegaciju Srbije na šestom sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje koji je planiran da počne u 11.30 časova u zgradi Saveta EU u Briselu.

Na čelu delegacije EU naći će se šef diplomatije Žozep Borelj i komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Cilj sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje je pregled opšteg napretka Srbije u oblasti pristupnog procesa, unutrašnjih reformi, usklađivanju sa EU zakonima, ali i spoljnom i bezbednosnom politikom, regionalna saradnja, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu.

Na sastanku će biti predstavljeni i dalji prioriteti kojima Srbija treba da se posveti i u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Oko 12.30 časova, između dva dela sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, predviđeno je i zajedničko obraćanje medijima premijerke Srbije Ane Brnabić, šefa diplomatije EU Žozepa Borelja i komesara za proširenje Olivera Varheljija.

U popodnevnim časovima, Ana Brnabić sastaće se sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, a zatim i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

U sedištu Evropske komisije premijerka Srbije razgovaraće sa potpredsednikom Komisije Fransom Timermansom i komesarom za pravosuđe Didijeom Rejndersom.

Zvaničnu posetu Briselu Brnabićeva završava sastankom sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, nakon čega će se iz Brisela obratiti domaćim medijima.

BONUS VIDEO - POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protest građana Nikšića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu