ZAPITAJTE SE KOME TO IDE U PRILOG? Porast tenzija na severu Kosova i Metohije, navodno napadnuto vozilo KPS-a

Tanjug

26. 04. 2022. u 10:35

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je danas napad na vozilo tzv. kosovske policije kod Zubinog Potoka i istakao da podizanje tenzija na severu KiM nema nikakve veze sa Srbima.

ЗАПИТАЈТЕ СЕ КОМЕ ТО ИДЕ У ПРИЛОГ? Пораст тензија на северу Косова и Метохије, наводно нападнуто возило КПС-а

Foto: AP Photo/Bojan Slavkovic

- Najoštrije osuđujemo napad na vozilo KPS-a, kao i svaki dosadašnji pokušaj ugrožavanja mira i stabilnosti - napisao je Petković na Tviteru.

On je naglasio da podizanje tenzija na terenu, posebno na severu, nema nikakve veze sa Srbima.

- Ali ima veze sa potrebom mnogih da se Srbi na severu ocrne. Zapitajte se - kome ovo ide u prilog - napisao je Petković.

Tzv. kosovska policija saopštila je ranije da je rano jutros u selu Zupče u Zubinom Potoku iz vatrenog oružja napadnuta njena patrola, da u napadu nije bilo povređenih, a da je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju se navodi da tzv. kosovska policija, u saradnji sa pravosuđem, preduzima istražne radnje u vezi sa slučajem napada na "graničnu patrolu", kao i da su pojačane policijske mere kako bi bila osigurana bezbednost policajaca i građana.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!