KURTI PONOVO PROVOCIRA SRBIJU: Sastao se sa Lajčakom, pa pozvao na međusobno priznanje

Tanjug

27. 06. 2022. u 20:45

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se danas sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

КУРТИ ПОНОВО ПРОВОЦИРА СРБИЈУ: Састао се са Лајчаком, па позвао на међусобно признање

Foto AP

Lajčak i Kurti su razgovarali o dijalogu u Briselu i mapi puta za primenu sporazuma o energetici iz 2013. i 2015. godine.

Kurti je u razgovoru s Lajčakom rekao da je posvećen "principijelnom dijalogu", od kojeg, kako tvrdi, građani s obe strane treba da imaju koristi i koji se ''fokusira na međusobno priznanje".

Kurti i Lajčak su, kako se dalje navodi, takođe razgovarali o dogovoru o primeni energetske mape puta za sporazume iz 2013. i 2015. godine, snabdevanju i plaćanju energije u četiri opštine na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u subotu, govoreći o provokacijama Aljbina Kurtija i pozivima na međusobno priznanje, rekao sledeće:

- Imali smo pregovarački okvir, a sada Kurti traži da se to na silu menja. Čuj on će da prizna Srbiju. Da nije tužno bilo bi smešno, a ovako čovek mora da se osmehne. Strašno nam je potrebno njegovo priznanje, niko nas u svetu ne priznaje - rekao je ironično Vučić.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: Ispovest Nikole - dečaka kog su pretukli Albanci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)