KURTI PONOVO PROVOCIRA SRBIJU: Sastao se sa Lajčakom, pa pozvao na međusobno priznanje

Tanjug

27. 06. 2022. u 20:45

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se danas sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

КУРТИ ПОНОВО ПРОВОЦИРА СРБИЈУ: Састао се са Лајчаком, па позвао на међусобно признање

Foto AP

Lajčak i Kurti su razgovarali o dijalogu u Briselu i mapi puta za primenu sporazuma o energetici iz 2013. i 2015. godine.

Kurti je u razgovoru s Lajčakom rekao da je posvećen "principijelnom dijalogu", od kojeg, kako tvrdi, građani s obe strane treba da imaju koristi i koji se ''fokusira na međusobno priznanje".

Kurti i Lajčak su, kako se dalje navodi, takođe razgovarali o dogovoru o primeni energetske mape puta za sporazume iz 2013. i 2015. godine, snabdevanju i plaćanju energije u četiri opštine na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u subotu, govoreći o provokacijama Aljbina Kurtija i pozivima na međusobno priznanje, rekao sledeće:

- Imali smo pregovarački okvir, a sada Kurti traži da se to na silu menja. Čuj on će da prizna Srbiju. Da nije tužno bilo bi smešno, a ovako čovek mora da se osmehne. Strašno nam je potrebno njegovo priznanje, niko nas u svetu ne priznaje - rekao je ironično Vučić.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: Ispovest Nikole - dečaka kog su pretukli Albanci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)