"SPALJIVALI SU KUĆE I CRKVE" Vučić: Ne vodim politiku protiv Hrvata, ali ne smemo da zaboravimo šta su činili našem narodu

Novosti online

12. 08. 2022. u 21:11

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije rekao je da su neki govorili o Srbiji sve najgore, a da su malo toga doživeli od naše zemlje.

СПАЉИВАЛИ СУ КУЋЕ И ЦРКВЕ Вучић: Не водим политику против Хрвата, али не смемо да заборавимо шта су чинили нашем народу

Foto: Printscreen TV Prva

- Ne zaboravite, moj otac nikada oca nije video. Rođen je slučajno, u jednoj školi. Čak mu ni datum nisu upisali. Išli su vozom od Požege do Zemuna, i ovde ih je Nedićeva vlast prihvatila, u Crkvencu blizu Despotovca, gde ga je majka rodila. Ja sam bio vezan za majku, moju baku, i provodio sam po nekoliko meseci godišnje u Čipuljiću. Videli ste sve kuće koje su tamo spaljene. U jednoj noći su spalili, išli su tačno po uglednim porodicama, kao i 1941. godine - rekao je Vučić.

Vučić dodaje da je i crkva spaljena, i to čak četiri puta kroz istoriju, i da on ne vodi politiku koja je protiv Hrvata, ali da ne sme da zaboravi šta je činjeno našem narodu tokom Drugog svetskog rata.

- Ja nisam želeo da unosim te lične stvari u politiku, i zato od mene niste čuli nijednu vest. Hrvatski mediji se bave onime što ja radim ili ne radim.

- Pa je jedan od bivših zatvorenika u Petrinji rekao kako se seća mene. Srećom našli su drugog, koji je rekao da me nikada nije video, kao što i nisam. A to su uradili kada sam prvi put rekao da hoću da idem u Jasenovac - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)