VUČEVIĆ O BUDUĆEM GRADONAČELNIKU NOVOG SADA: Biće to politika kontinuiteta razvoja grada

Z. GRUMIĆ

05. 09. 2022. u 14:36

KO će biti novi gradonačelnik Novog Sada i članovi Gradskog veća javnost će saznati uskoro i na vreme, izjavio je danas Miloš Vučević, aktuelni prvi čovek grada koji odlazi na funkciju potpredsednika Vlade Srbije.

ВУЧЕВИЋ О БУДУЋЕМ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ НОВОГ САДА: Биће то политика континуитета развоја града

Z. Grumić

KO će biti novi gradonačelnik Novog Sada i članovi Gradskog veća javnost će saznati uskoro i na vreme, izjavio je danas Miloš Vučević, aktuelni prvi čovek grada koji odlazi na funkciju potpredsednika Vlade Srbije.

- Srpska napredna stranka, koja je na izborima 2020. godine dobila apsolutno poverenje građana, predložiće kandidata. Ne očekujem tu nikakva spektakularna iznenađenja, biće to politika kontinuiteta razvoja grada i u tom pogledu se neće ništa menjati – rekao je Vučević odgovarajući na pitanje novinara i napomenuo da on već ima u glavi predlog s kojim će izaći pred stranku, koalicione partnere i odbornike ali, kako je dodao, nije fer da ga već sad iznosi u javnost.

Vučević očekuje da će za gradonačelnika Novog Sada biti predložen kandidat koji će moći da na najbolji način štiti interese grada, da radi za Novosađane i da provodi politiku kojom je SNS pobedila na izborima.

On je podsetio da se, u skladu s propisima, dolaskom novog gradonačelnika konstituiše i novo Gradsko veće.

- Ne mogu da garantujem da će svi članovi (sadašnjeg) Gradskog veća ostati. Biće to možda i prilika da malo pretresemo, na polovini mandata, ko je kako radio.

Najvažnije je da taj proces promena u kadrovskoj strukturi neće uticati na funkcionisanje grada, rekao je Vučević i dodao da će, šta god on sutra bude radio, nastojati da pomogne budućem gradonačelniku ali i Pokrajini i svim delovima Srbije.

On je napomenuo da se izbor novog gradonačelnika Novog Sada može očekivati, verovatno, kad krene proces izbora republičke Vlade i poručio da će biti predložen odličan kandidat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)