MILOŠ I STEFAN SU PUKOM SREĆOM OSTALI ŽIVI: Petar Petković - Mi se borimo za mir, dok Priština puca u srpsku decu (VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2023. u 19:53

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se upravo čuo sa porodicama ranjenih Miloša i Stefana Stojanovića, kao i da im je ponudio svu pomoć Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije.

МИЛОШ И СТЕФАН СУ ПУКОМ СРЕЋОМ ОСТАЛИ ЖИВИ: Петар Петковић - Ми се боримо за мир, док Приштина пуца у српску децу (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Petković ističe da je zatražio od Prištine da poseti ranjene dečake.

- Možete li da zamiliste tog čoveka, odnosno nečoveka, monstruma, koji puca na Božić na srpsku decu samo zbog toga što nose srpske badnjake. I sada neka oni koji svakoga dana napadaju srpski narod i govore da su Srbi na severu kriminalci, neka kažu ko su zapravo kriminalci i ubice. Oni su na drugoj strani. Samo zbog toga što su nosili badnjake, i što nose srpsko ime i prezime, Miloš i Stefan su upucani - kazao je Petković.

Petković dodaje da su dečaci pukom srećom ostali živi, ali da je neko želeo da nam priredi krvav Božić.

- Ne može da prođe ni jedan veliki verski praznik bez incidenata, napada i zastraživanja srpskog naroda na KiM. Naravno, o svemu ovome saznaće čitav svet. Mi smo već obavestili međunarodnu zajednicu, lično sam obavestio i Lajčaka, Brisel, da ukažemo na ono što se dešava svakog dana na Kosovu - kazao je Petković.

Upitao je zašto Srbi ne mogu da budu mirni ni na najveći hrišćanski praznik Božić.

- Dokle to ide, da neko iz čista mira puca na decu koja se kreću pokraj puta, nose badnjake i idu ka svojoj kući. Hoće li opet da se oglasi međunarodna zajednica i da kaže da su obe strane krive, i da obe strane treba da se suzdrže ne znam čega... Ne ovde je jasno ko je krivac, i ovde je jasno da politika Prištine koja ide u pavcu proterivanja Srba sa KiM. Ona je ta koja stvara ovakvo stanje u društvu gde imamo albanske ektsremiste koji napadaju naš narod i našu decu - dodao je Petković.

Petković ističe da je albanski napadač želeo da porodici dečaka priredi Božić u krvi.

- Mi se borimo za mir, dok Priština gazi mir na najgori mogući način, tako što puca u srpsku decu - poručio je Petković.

BONUS VIDEO - TEŠKO JE: Otac dečaka nakon što su mu Albanci upucali dete

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima