OTAVA "ŽELI SMENU REŽIMA" U RUSIJI: Zvanična Moskva izrazila protest kanadskom otpravniku poslova

Novosti onlajn

21. 03. 2023. u 14:56

OTPRAVNIK poslova Kanade pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je izražen protest zbog izjave kanadske ministarke spoljnih poslova Melani Džoli o nameri Otave da teži „smeni režima u Rusiji“.

ОТАВА ЖЕЛИ СМЕНУ РЕЖИМА У РУСИЈИ: Званична Москва изразила протест канадском отправнику послова

Foto AP

- Otpravnik poslova Kanade u Rusiji Brajan Ebel pozvan je 20. marta u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je izražen oštar protest zbog izjave ministarke spoljnih poslova te zemlje Melani Džoli koja je tokom pres-konferencije 10. marta ove godine saopštila da zvanična Otava namerava da 'svim ekonomskim, političkim i diplomatskim sredstvima' teži postavljenom cilju 'smene režima' u Rusiji - navodi rusko Ministarstvo.

Takođe se ističe da su takve izjave neprihvatljive i da su u suprotnosti sa obavezama koje Kanada ima kao zemlja potpisnica Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine, kao i opštepriznatim principima i normama međunarodnog prava.

- Naglašeno je da ruska strana zadržava pravo da preduzme odgovarajuće kontramere u zavisnosti od daljih koraka vladajućeg režima premijera Kanade Džastina Trudoa u kontekstu deklarisanog kursa ka konfrontaciji sa Rusijom. Posebno je naglašeno da će ovaj rusofobični napad koji kanadska strana još nije dezavuirala imati najozbiljnije posledice po bilateralne odnose - poručila je ruska strana.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)