SASTANAK U SKUPŠTINI SRBIJE: Kuba uvek na strani Srbije

Novosti online

11. 05. 2023. u 13:11

PREDSEDNIK Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom Bojan Torbica i član Grupe Đorđe Komlenski sastali su se danas u Narodnoj skupštini sa ambasadorom Kube u Republici Srbiji Nj.E. Leidom Ernestom Rodrigezom Hernandesom.

САСТАНАК У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Куба увек на страни Србије

Skupština do sada usvojila osam rezolucija o KiM , Foto N. Skenderija

Bojan Torbica je naveo da  Srbija i Kuba imaju dugu tradiciju diplomatskih odnosa, koji traju 120 godina i koje karakterišu uzajamno razumevanje i prijateljstvo dve zemlje i dva naroda. Istakao je da Poslanička grupa prIjateljstva sa Kubom ima 44 člana i izrazio očekivanje da će biti nastavljena uspešna saradnja, kako sa ambasadorm Kube, tako i sa kolegama iz Parlamenta Kube.

Torbica je naveo da je Kuba uvek bila na strani Srbije u teškim trenucima i izrazio zahvalnost na čvrstom i doslednom stavu i podršci u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Dodao je i da je za Srbiju od velikog značaja što Kuba zastupa naše stavove u oblasti Latinske Amerike i Kariba.

Ambasador Hernandez je upoznao sagovornike sa političkom situacijom u Kubi, nakon održanih opštih izbora. Istakao je i da su prethodne dve godine bile teške, imajući u vidu pandemiju izazvanu korona virusom, kao i pojačane sankcije SAD prema Kubi. Ocenio je da Srbija i Kuba dele slična istorijska iskustva borbe za očuvanje teritorije i nacionalnog identita i kulture i zahvalio se Srbiji na podršci i zalaganju na međunarodnim forumima za ukidanje sankcija prema Kubi.

Sagovornici su se složili da su politički i diplomatski odnosi između naše dve zemlje na visokom nivou, ali i da bi bilo od obostranog interesa intenziviranje saradnje u oblastima privrede, medicine, nauke, kulture i turizma, u čemu značajnu ulogu mogu imati inicijative i zalaganje članova poslaničkih grupa prijateljstva i radnih tela parlamenata Srbije i Kube.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!