NOVA RUNDA PREGOVORA U BRISELU: Petković prvo sa Lajčakom, a potom sa predstavnikom Prištine

Novosti online

15. 05. 2023. u 07:11

NOVA runda dijaloga između Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bislimija, uz posredovanje izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, biće održana danas u zgradi Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) u Briselu.

НОВА РУНДА ПРЕГОВОРА У БРИСЕЛУ: Петковић прво са Лајчаком, а потом са представником Приштине

Foto AP

Termin početka razgovora delegacije Beograda je izmenjen, pa će se umesto u 10.30 sati, kako je ranije najavljeno, direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Srbije Petar Petković prvo sastati sa posrednikom EU u dijalogu Miroslavom Lajčakom u 9 časova, a zatim su predviđeni i direktni razgovori sa prištinskom stranom.

Očekuje se da će najvažnija tema sastanaka u Briselu biti formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa briselskim sporazumima iz 2013. i 2015. godine.

Izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak boravio je prošle nedelje u poseti tzv. Kosovu, a zatim i Srbiji, i tom prilikom poručio da u dijalogu postoje dva puta: normalizacija ili konfrontacija, a da drugo nije nikome u interesu.

Poslednji sastanak u dijalogu održan je 2. maja na visokom nivou kada su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti dogovorili o Deklaraciji o nestalim licima, a Upravljački tim predstavio nacrt Statuta ZSO.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: PROTESTNA ŠETNjA GRAĐANA KA BISTRIČKOM MOSTU - Srbi protestvuju zbog ranjavanja Milana Jovanovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)