VUJIČIĆ: Rode pristrasan, on bi ZSO kakvu želi i Priština, suprotno svim sporazumima

Novosti online

16. 05. 2023. u 18:26

KOORDINATOR Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština Danijela Vujičić poručila je da je pristrasan stav predstavnika Nemačke u Prištini Jorna Rodea, a njegova namera da ZSO bude nevladina organizacija, kakvu želi i Priština, što je suprotno svim sporazumima.

ВУЈИЧИЋ: Роде пристрасан, он би ЗСО какву жели и Приштина, супротно свим споразумима

Foto: Printskrin

- Pristrasan stav Rodea, kao i namera da ZSO bude NVO onakvom kakvom je Priština želi, suprotno svim sporazumima na koje se obavezala. Tzv. ‘Kosovo’ nema legitimitet da izradi statut ZSO nego Upravljački tim (tačka B stav 2) sporazuma o delokrugu rada Upravljačkog tima - napisala je Vujičić na Tviteru.

Kako je navela, po Rodeu, statut ZSO uradiće Albanci i dve srpske "ikebane iz Kurtijeve bašte", koji bi uredili život Srba na Kosovu i Metohiji.

- Od te knjige zvane statut ZSO ostaće samo naziv ‘Zajednica stradalih ošptina’, dok nam je suština već poznata - ukazala je Vujičić.

Ona je istakla da je nacrt statuta ZSO urađen u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi, evropskim standardima i evropskom praksom.

- Ali, smatram da je Rode svestan da na tzv. Kosovu nema Evrope, pa je mozda u skladu sa tim dao takav predlog - dodala je Vujičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)