"VIDIMO ŠTA RADE SRBIMA NA KOSOVU": Orban rekao da su Kurtijevi izbori neprihvatljivi, imao molbu za Vučića

Novosti online

20. 06. 2023. u 13:41

PREMIJER Mađarske Viktor Orban je tokom obraćanja javnosti, nakon završene sednice Strateškog saveta Srbije i Mađarske, prokomentarisao i aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

ВИДИМО ШТА РАДЕ СРБИМА НА КОСОВУ: Орбан рекао да су Куртијеви избори неприхватљиви, имао молбу за Вучића

Foto: Profimedia

Orban dodaje da moramo tražiti mogućnost saradnje sa što više zemalja, i kaže da je Srbija ključna zemlja Zapadnog Balkana.

- Na kraju, dragi predsedniče, ja bih pomenuo jednu osetljivu stvar. Mi pratimo događaje na Kosovu i Metohiji pomno, i vidimo šta se radi Srbima. Smatram da je neprihvatljivo da izbore sa učešćem od 4 odsto prihvata međunarodna zajednica kao legalne. Mi Mađari to vidimo, i jasno nam je. A što se tiče hapšenja tri kosovska policajca, ja vas molim da razmislite o tome. Vaši neprijatelji hoće da vam naude, a ja mislim da bi bilo dobro da poslušate našu molbu i vratite tu trojicu policajaca Kosovu. Zato vas molim da razmislite o tome - zaključio je Viktor Orban.

Vučić je odgovorio mađarskom premijeru, i istakao da niko nije pretukao policajce tzv. Kosova koji su uhapšeni zbog upada na teritoriju centralne Srbije, i da im ništa ne fali.

- Eno piju koka-kolu i jedu grožđe. Ništa im ne fali. Ali ne, mi smo zlikovci i divljaci, jer ako to nije tako onda nema smisla ništa. Meni je Viktor juče rekao da je veliki pritisak na našu zemlju, i da jedva čekaju da donesu mere protiv nas i izjednače poziciju Beograd i Prištine. Nisam znao da će danas izaći sa ovom inicijativom. Odluka o puštanju je na nadležnim organima, vama hvala na brizi, i svaki vaš savet i molbu sa najvećom pažnjom uzeću u razmatranje - kazao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!