"HVALA VAM, MAESTRO": Vučić se sastao sa proslavljenim dirigentom Zubinom Mehtom - "Iskreni prijatelj Srbije, nije zaboravio Beograd" (FOTO)

Novosti online

21. 06. 2023. u 09:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa jednim od najpoznatijih svetskih dirigenata Zubinom Mehtom u Palati ''Srbija''.

ХВАЛА ВАМ, МАЕСТРО: Вучић се састао са прослављеним диригентом Зубином Мехтом - Искрени пријатељ Србије, није заборавио Београд (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

Uz fotografiju sa Mehtom kratko je napisano "Hvala vam, maestro".

- Iskreni prijatelj naše zemlje, maestro Mehta nikada nije zaboravio Beograd u koji se uvek vraća sa najlepšim i uzvišenim poklonima – koncertima za pamćenje i vrhunskim umetničkim nastupom koji svaki put fascinira domaću publiku i zbog kojih naš Beograd postaje centar umetničkog sveta - piše na Instagram nalogu predsednika Srbije.

Vučić se zahvalio Mehti na tome što je sinoćnim koncertom sa Beogradskom filharmonijom otvorio svoju turneju u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

- To će na poseban način čvršće povezati umetnike i ljude regiona, stavljajući u prvi plan ono što i jeste najbitnije – bogatstvo različitosti koje svi treba posebno da negujemo - piše Vučić.

Posetioci ispunjene velike dvorane Kolarca pozdravili su dugim, burnim aplauzom izlazak na pozornicu velikog maestra Mehte (87), koji je prvi put nastupao sa Beogradskom filharmonijom davne 1958. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (211)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)