BRITANAC U GRAČANICI: Episkop Teodosije sa Abotom o lažima Ališe Kerns

Novosti online

05. 07. 2023. u 19:42

EPISKOP raško-prizrenski Teodosije sastao se danas u manastiru Gračanica sa britanskim predstavnikom u Prištini Nikolasom Abotom.

БРИТАНАЦ У ГРАЧАНИЦИ: Епископ Теодосије са Аботом о лажима Алише Кернс

Vladika Teodosije / Foto L. Z.

Vladika je Abotu preneo najdublju zabrinutost povodom najnovije izjave britanske parlamentarke Ališe Kerns koja je iznela tvrdnje da se preko srpskih pravoslavnih crkava na severu Kosova vrši ilegalno unošenje oružja.

Vladika je posebno naglasio da je ova vest, koju je u međuvremenu demantovao KFOR, višestruko pogoršala bezbednost SPC na Kosovu i Metohiji i da ozbiljno može da oteža proces de-eskalacije tenzija na severu Kosova i dijalog. Vladika je ponovio stav naše Crkve da se naša Crkva zalaže za mir među svim građanima na KiM i da ne može dozvoliti bilo kakvu zloupotrebu ili političku manipulaciju sa našim crkavama.

Abot je izrazio zabrinutost zbog trenutnih dešavanja na severu Kosova i Metohije, pomenuvši značajnu ulogu Crkve u unapređenju odnosa među zajednicama, i naglasivši hitnu potrebu za deeskalacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)