"IMA ŠOLAK ODAKLE DA PLATI, MNOGO JE ODNEO": Vesić reagovao nakon pisanja N1

Novosti online

08. 07. 2023. u 14:18

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić reagovao je danas nakon pisanja N1 o šteti koju su protesti opozicije napravili Srbiji.

ИМА ШОЛАК ОДАКЛЕ ДА ПЛАТИ, МНОГО ЈЕ ОДНЕО: Весић реаговао након писања Н1

Dragan Šolak, Foto Printskrin

- Dobro je da je Dragan Šolak, koji ne živi u Srbiji ali se veoma trudi da nanese štetu svojoj zemlji, priznao da se blokadom puteva nanosi višemilionska šteta državi. Do sada su Šolakovi mediji tvrdili kako štete od blokada nema pa je valjda država trebala njemu da plati jer blokira život - istakao je Vesić.

On kaže da je dobro i to što je Šolak priznao da auto-put kroz Beograd nije sokak, kao što je ubeđivao čitaoce svojih medija.

- Lepo je što Šolak priznaje makar štetu od 400 hiljada evra iako ona iznosi više od četiri miliona evra kada se sabere sva šteta od manje naplate putarine do štete koju imaju prevoznici, manje naplate PDV i akciza zbog manje kupovine goriva do produženog putovanja. Možemo sve to da pomnožimo i sa brojem protesta koji su održani do danas, a tokom kojih su, po Šolakovom nalogu, zatvarane međunarodne saobraćajnice - kaže Vesić.

Ministar građevinarstva dodaje da bi bilo lepo da to što je priznao, makar tih 400.000 evra, nadoknadi budžetu Srbije.

- Moje je da učinim sve da ostatak do oko četiri miliona evra plati državi i oštećenoj privredi i građanima. Ima Šolak odakle. Mnogo je odneo iz Srbije - zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)