MILATOVIĆ ZATRAŽIO NAJBOLJU POZICIJU NA EKSPO 2027. Vučić: Obećao sam da će to biti obezbeđeno

Novosti online

10. 07. 2023. u 12:04

PREDSEDNIK Vučić je rekao je nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore da su razgovarali o brojnim pitanjima, te je naglasio da je Milatović zatražio najbolju poziciju na EHPO 2027 Beograd, a da je on obećao da će biti obezbeđena. Razgovarali su, kaže, i o brojnim infrastrukturnim projektima, ukuljučujući LNG terminal u Baru.

МИЛАТОВИЋ ЗАТРАЖИО НАЈБОЉУ ПОЗИЦИЈУ НА ЕКСПО 2027. Вучић: Обећао сам да ће то бити обезбеђено

Printscreen

- Veliko mi je zadovoljstvo da ugostim Milatovića. Jačanje bilateralnih vez i tešnja saradnja od uzajamne koristi. Srbija i Crna Gora imaju veliku trgovinsku razmenu, imajući u vidu veličinu zemalja. Proporcionalno broju stanovnika rekao bih da imamo najveću u svetu. Crna Gora je važan partner ne samo zbog ekonomije, već i zbog tradicionalne bliskosti, povezanosti, velikog broja Srba koji živi u Crnoj Gori i obrnuto. Nama su to veoma važne stvari. Trudimo se da unapredimo naše odnose i da vidimo koji su to konkretni vidovi saradnje. Milatović je zatražio od nas najpovoljniju poziciju na EXPO 2027 u Beogradu, za predstavljanje Crne Gore pred celom Evropom i svetom. Obećao sam i razgovarao sam sa ministrom finansija Sinišom Malim, da će CG svakako imati takvu poziciju. Razgovarali smo o svim drugim važnim pitanjima. O izgradnji auto-puteva u Srbiji i Crnoj Gori, za daljim povezivanjem pruge, povezivanjem u energetskom smislu. Analizirali smo tehnička neslaganja i probleme sa kojima se suočavamo kako bi ih što pre rešili. Najavu, da oni žele da naprave terminal za tečni gas u Baru. Srbija je zainteresovana da kupuje deo gasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (201)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!