BUKTI SUKOB KURTIJA I HARADINAJA: Vlada u Prištini građanima zabada nož u leđa - tamo gde najviše boli

Novosti online

14. 07. 2023. u 20:49

PREDSEDNIK ABK Ramuš Haradinaj kazao je da vlada Aljbina Kurtija Kosovu i građanima "zabada nož u leđa tamo gde najviše boli", i da su jučerašnja dešavanja u Skupštini (tzv.) Kosova dokaz da situacija u svakom trenutku može da eskalira.

БУКТИ СУКОБ КУРТИЈА И ХАРАДИНАЈА: Влада у Приштини грађанима забада нож у леђа - тамо где највише боли

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/Shutterstock/ilustracija

Haradinaj je na Fejsbuku naveo da je zakasnela reakcija Kurtija u odluci da povuče tzv. Kosovsku policiju sa severa nanela nenadoknadivu štetu takozvanom Kosovu.

"Razotkrivanje tajne koordinacije predstavnika Aljbina Kurtija sa neprijateljima kosovske države, za svrgavanje najsvetije kategorije – boraca za slobodu, je nož u leđa. Nož u leđa je i narušavanje odnosa sa saveznicima Kosova, EU i SAD, što je rezultiralo isključenjem Kosova iz operacije "Difender 23", što je zakomplikovalo težnju Kosova za članstvo u evroatlantskim strukturama. Njegovo povlačenje policije sa severa, sa neobjašnjivim zakašnjenjem i tek nakon što je Kosovo stavljeno pod sankcije EU i SAD, nanelo je nepopravljivu štetu zemlji i ne može se smatrati drugačije nego kao antidržavna politika koja je i antinacionalna",istakao je Haradinaj.

On je naglasio da tzv. Kosovo ne može da ostane mirno, i da će ABK biti beskompromisna u odbrani interesa Kosova.

"Jučerašnja dešavanja u Skupštini Kosova i nasilje koje se tamo dogodilo su upozorenje da situacija može eskalirati, čak i u Skupštini Kosova, kao i van nje. Kosovo ne može da ostane mirno u trenutku kada nam Vlada zabija nož u leđa tamo gde nas najviše boli, u najsvetijoj vezi Kosova sa NATO, Amerikom i sa kategorijama slobode. Bićemo beskompromisni i odlučniji nego ikada u odbrani interesa države i građanina, očuvanju naših težnji za članstvom u NATO, održavanjem prijateljstva sa našim saveznicima, Amerikom i EU i u odbrani vrednosti naše slobode", dodao je Haradinaj. 

(Kosovo onlajn)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove