VUČIĆ O MALTRETIRANJU SRBA U CRNOJ GORI: To su nam radili i kod Pavelića

Novosti online

15. 09. 2023. u 19:37

PREDSEDNI Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas u Nišu na svečanoj manifestaciji posvećenoj obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ВУЧИЋ О МАЛТРЕТИРАЊУ СРБА У ЦРНОЈ ГОРИ: То су нам радили и код Павелића

Foto: J. Ćosin

On je izjavio da u Crnoj Gori Srbi ne mogu da budu u vlasti jer nisu dovoljno uverljivi u zaklinjanju da će se boriti protiv omraženog Beograda i još omraženije Moskve.

- Nisu dovoljno uverljivi u tome da i dalje ne vole Kosovo i Metohiju, da i dalje ne smatraju Kosovo i Metohiju delom Republike Srbije... Pa, pošto nisu dovoljno uverljivi , onda nema ni potrebe da budu u Vladi makar ih bilo i više od 30 procenata jer šta će Srbi u Vladi? Nisu oni koji nešto znaju. Oni mogu da budu samo remetilački faktor. Tako vam je svuda. Kažu da vole Srbe, ali one koji ne vole Beograd i Srbiju. To su nam radili i kod Pavelića i pre Pavelića. Imali smo i doktora Besarovića, potpredsednika ustaške Vlade koji je u Paveliću Boga video. To je bio tobožnji predstavnik srpskog naroda. Danas bi da nam izmišljaju takve predstavnike svuda po regionu. Samo je važno da taj Srbin ne bude Srbin, da se jasno odriče svog Beograda i srpstva i da govori da je u stvari pravi Srbin onaj koji mrzi Beograd, mrzi Srbiju i srpsku ujedinjujuću politiku. Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu nacionalnu zastavu - crveno-plavo-belu trobojku, imamo svoje srpsko ime i prezime, imamo svoj rod kojeg se ne stidimo - kazao je Vučić.

Foto: M. Škorić

On je pozvao sve građane koji nisu Srbi da budu ponosni pripadnici svog naroda, ali da našem narodu ne oduzimaju pravo da se zovu Srbima, ponosnim na svoju prošlost, sadašnjost i budućnost.

- Ništa više od toga ne tražimo - rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)