PRE SAMO DVA DANA Brnabić na sednici SB UN: Proterali su igumana manastira "Devina voda"

Novosti online

23. 10. 2023. u 22:10

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić iznela je na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj se raspravlja o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK), šta se pre samo dva dana desilo na Kosovu i Metohiji.

ПРЕ САМО ДВА ДАНА Брнабић на седници СБ УН: Протерали су игумана манастира Девина вода

Foto: Printskrin RTS

- Pre samo 2 dana, iguman manastira Devina voda kod Zvečana, otac Fotije, deportovan je u Severnu Makedoniju bez jasnog objašnjenja - rekla je Brnabić i dodala: - A u istom ovom kratkom periodu, nakon što je EU pozvala na deeskalaciju, dogodila su se čak 74 etnički motivisana napada na Srbe.

Brnabić se u svom govoru u Ujedinjenim nacijama osvrnula se na Azem Kurtaj počinio gnusan zločin pucnjanja na srpsku decu za Božić.

- Ljudski gledano, apsolutna prekretnica kada su svi shvatili da Priština želi da Srbi odu, nije bio pokušaj ubistva 11-godišnjeg deteta Stefana Stojanovića i njegovog 21-godišnjeg rođaka Miloša, dok učestvuju u božićnoj litiji u Gotovuši, kod Štrpc. Ne. To je, naime, bio dan kada je Azem Kurtaj, koji je počinio ovaj gnusni zločin pucanja na decu na Božić i koji je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (koje su, inače, nelegalna formacija po čl.15. Rezolucije SB UN 1244), pušten kao slobodan čovek - navela je Brnabić.

Premijerka je podsetila i na događaj kada je majka je zatekla svog sina kako kleči, rukama prekrivajući glavu, dok su nad njim stajala dva teško naoružana policajca.

Ceo govor premijerke čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?