"DRAGI PRIJATELJU, POČIVAJTE U MIRU": Predsednik Vučić izrazio saučešće povodom smrti Ištvana Pastora

Novosti online

30. 10. 2023. u 19:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od predsednika Skupštine AP Vojvodine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, koji je preminuo danas posle teške bolesti.

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉУ, ПОЧИВАЈТЕ У МИРУ: Председник Вучић изразио саучешће поводом смрти Иштвана Пастора

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"Sa velikom tugom sam primio vest o smrti Ištvana Pastora, velikog čoveka, časnog političara i prijatelja sa kojim smo zajedno gradili snažne temelje poverenja između Srba i Mađara i radovali se svakom uspehu koji je doneo bolji život našim građanima.

Ištvan je uživao nepodeljeno poštovanje svih poštenih i radnih ljudi Srbije, što je bilo i najveće priznanje za njegov neumoran rad i ogromne napore koje je ulagao u bolji i bezbedniji život svih i stvaranje stabilne i perspektivne budućnosti za generacije koje dolaze. Njegova uloga u promociji i afirmaciji mađarskog identiteta u Srbiji, ostaje deo bogatstva naše zemlje i jedna od najviših vrednosti za koje se dosledno zalagao.

Ištvan Pastor je uvek bio spreman da preuzme i podeli odgovornost i brigu za rešavanje svakog izazova u teškim vremenima naše zajedničke borbe za bolju Srbiju. Više nego mnogi drugi, doprineo je napretku zemlje, njenom ekonomskom boljitku, kao i prijateljstvu između Srbije i Mađarske. Sa velikom pažnjom i posvećenošću, radio je na svim projektima od značaja koji su dodatno učvrstili veze između naših naroda, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju.

Ištvanovo političko iskustvo i znanje, predstavljali su posebno jak oslonac u teškim i prelomnim trenucima po našu zemlju, a vizija razvoja Srbije, kao zajedničke kuće svih nas za čiji napredak i razvoj se vredi boriti, ostaje zalog njegove politike i podstrek svima nama da te ciljeve nastavimo da ostvarujemo.

Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, saborcima i poštovaocima Ištvana Pastora.

Dragi prijatelju, počivajte u miru" kazao je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove