DOPRINEO UZDIZANJU SRPSKO-MAĐARSKOG PRIJATELJSTVA: Igor Mirović i Skupština AP Vojvodine povodom smrti Ištvana Pastora

J. S.

30. 10. 2023. u 19:57

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović i Skupština AP Vojvodine dirljivim rečima oprostili su se od Ištvana Pastora (1956 - 2023), predsednika pokrajinskog parlamenta i lidera Saveza vojvođanskih Mađara, najuticajnije političke partije mađarske zajednice u Srbiji koji je danas preminuo.

ДОПРИНЕО УЗДИЗАЊУ СРПСКО-МАЂАРСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА: Игор Мировић и Скупштина АП Војводине поводом смрти Иштвана Пастора

Foto: Pokrajinska vlada

-  Primio sam sa nevericom vest da nas je posle kraće bolesti napustio Ištvan Pastor,  sa kojim sam, još od devedesetih godina delio poslaničke klupe u parlamentu, a poslednjih gotovo osam godina i zajedničku i najveću odgovornost za politički rad u Vojvodini i njen razvoj- naveo je Mirović u saopštenju za javnost.

On je naglasio da je Pastor plenio  otvorenošću i poštovanjem argumenata i velikim uvažavanjem srpskih stavova i razumevanjem zajedničke sudbine i zajedničkih izazova,te da je bio lider mađarske zajednice u Vojvodini za ponos i ugled,  drug i prijatelj,vedar i optimista do poslednjeg časa. 

- Srpsko-mađarsko prijateljstvo uzdignuto je na visok nivo zahvaljujući i njemu i to će   biti beleg za večno pamćenje. Njegova predanost i posvećenost mađarskoj zajednici u Srbiji bila je potpuna i sveobuhvatna i ostavila je trajne rezultate ugrađujući ovu zajednicu u temelje zajedništva koje nam je nasušno potrebno.Pamtiću ga kao jednog od poslednjih političara koji je vrednostima davao prednost u odnosu na gole brojeve.- poručio je Mirović.

Izražavajući najdublje saučešće porodici i Savezu vojvođanskih Mađara, Skupština AP Vojvodine saopštila je da  će zauvek  biti zahvalna na mudrosti i posvećenosti kojom se predsednik Pastor uvek rukovodio u vođenju Skupštine AP Vojvodine te da je njegov odlazak ogroman  gubitak za politički i parlamentarni život AP Vojvodine i Republike Srbije.

Ištvan Pastor preminuo je danas u 68. godini. Bio je predsednik Skupštine AP Vojvodine u tri mandata, od 2012. godine do danas.Odlikovan je Sretenjskim ordenom Prvog stepena Republike Srbije, kao i državnim ordenom za zasluge Republike Mađarske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)