NAPREDNJACI OPET PRVI NA LISTIĆU - SNS predala svoju izbornu listi koju je potpisima podržalo 92.637 građana

S.Rovčanin Tomković

03. 11. 2023. u 07:00

LISTA "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", koju je potpisima podržalo 92.637 građana, biće pod brojem jedan na listiću za parlamentarne izbore 17. decembra. Republička izborna komisija primila je spisak 250 kandidata za poslanike partija okupljenih oko Srpske napredne stranke, a prvi među njima je lider SNS Miloš Vučević.

НАПРЕДЊАЦИ ОПЕТ ПРВИ НА ЛИСТИЋУ - СНС предала своју изборну листи коју је потписима подржало 92.637 грађана

Foto: Tanjug

On je predajući listu zajedno sa funkcionerima stranke i predstavnicima koalicionih partnerima - PUPS, SDPS, PS, SPO, SNP istakao da kandiduju program, ideju i viziju za Srbiju. Prema saznanjima "Novosti" u prvih 110 kandidata po šest mesta dato je PUPS i SPDS, a po dva PS i SNP, dok kadrovi SPO zauzimaju 111. i 112. poziciju.

- Potpise smo sakupili za manje od četiri sata, u svim krajima Srbije i za nas ta činjenica nije samo tehnički podatak nego i predstavlja postrek i motivaciju da na najbolji način iznesemo kampanju koja je pred nama. SNS je kandidovala dobre ljude, zajedno sa koalicionim partnerima. Naša snaga je u narodu. Iako smo po anketama autsajderi verujem da je ovo pobednička lista i da će dobiti podršku najvećeg broja građana - istakao je Vučević. - Izbori su festival demokratije, praznični dan. Odlučujemo o našoj kući, o Srbiji, kako želimo da živimo, kuda i kako vidimo Srbiju.

Naveo je i da je SNS spremna da do 2027. ispuni viziju i pomogne da Srbija ostvari ekonomski rast, prosečnu zaradu od 1450 evra, a penziju 620 evra, a minimalnu zaradu 650 evra i uz to "sve velike infrastrukturne projekte":

- Cilj je i da čuvamo Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu. Srbiju koja čuva svoj integritet, suverenitet, koja se bori za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali koja čuva mir, jer je to interes svih građana Srbije. Na građanima Srbije je da odluče, da li žele da se vratimo u period do 2012. Možda se to nekom čini da je nemoguće, ali nažalost to je lako moguće i to mnogo brže ili mnogo kraće vremenskom intervalu nego što vam je potrebno da napredujete, možete padati i propadati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je svim građanima Srbije koji su juče potpisali podršku za listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i "oborili sve rekorde u prikupljanju potpisa", te dodao da je to znak njegovoj stranci da mora da radi još više.

- Veliko hvala, jer u dva, tri ili četiri sata koliko su potpisi prikupljani, svi rekordi su oboreni. Gotovo 100.000 potpisa je prikupljeno. Uz komplikovane procedure, to pokazuje želju našeg naroda i želju svih vas, ne samo da nastavimo da radimo već da obezbedimo sigurnost i budućnost za našu Srbiju - poručio je Vučić. To što su građani Srbije sinoć pokazali za SNS je jasan signal da moraju da rade više. Da moramo da vas slušamo više i da vas čujemo u svakom trenutku, da vi budete ti o kojima ćemo mi da brinemo, a ne o sebi i to mora da bude signal za sve rukovodioce kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Zato vas, dragi građani molim da pomognete po tom pitanju i ukazujete na one koji su arogantni i bahati i da pokušate svakog od nas da promenite i da budemo bolji nego što smo bili. Veliko hvala i do pobede.

Lokalne izborne komisije primale su juče liste s obzirom da se bira vlast i u 64 lokalne samouprave. Tako je mesto broj jedan na listiću u Novom Pazaru "osvojila" SDPS Rasima Ljajića, a koalicija oko SNS u Rekovcu, Sokobanji, Loznici, Medveđi, Batočini, Vladimircima, Beloj Palanki...

ŠAPIĆ ZA BEOGRAD

PREDSEDNIK izvršnog odbora SNS Darko Glišić predao je juče Gradskoj izbornoj komisiji listu "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" za izbore u prestonici. SNS je prva stranka koja je spisak kandidata za odbornike, uz 18.836 potpisa podrške građana. Prvi na listi za Beograd je Aleksandar Šapić koji je novinarima reKao da će on biti i kandidat za gradonačelnika. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UTVRĐEN TAČAN BROJ BIRAČA U BEOGRADU: Gradska izborna komisija dostravila podatke za svako biračko mesto