OGROMNA ČAST SE UKAZUJE SRBIJI: Premijerka Brnabić nakon sastanka sa kineskim premijerom (FOTO)

Tanjug

04. 11. 2023. u 12:11

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić, koja će se tokom posete Kini sastati i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, očekuje da će se na tom sastanku potvrditi čelično prijateljstvo dve zemlje.

ОГРОМНА ЧАСТ СЕ УКАЗУЈЕ СРБИЈИ: Премијерка Брнабић након састанка са кинеским премијером (ФОТО)

Foto: Printskrin/Instagram/anabrnabic

Premijerka je ukazala da Kina ovakvim sastancima pokazuje koliko je Srbija važna za tu zemlju.

- Ogromna čast je ukazana Srbiji. Pre dve nedelje je predsednik Aleksandar Vučić imao sastanak sa predsednikom Si Đinpingom, sada sam ja kao predsednica Vlade imala sastanak sa kineskim premijerom, a imaću i sa predsednikom Si Đinpingom. To pokazuje uvažavanje Kine prema Srbiji - rekla je Brnabić novinarima u Šangaju.

Ona je prenela da joj je kineski premijer Li Ćiang rekao da je Vučić jedna od najpoznatijih ličnosti u Kini što, kako kaže, pomaže i u političkim i ekonomskim odnosima, ali i u promociji turizma.

Premijerka je rekla da sastanak sa kineskim predsednikom treba da služi na ponos svim građanima i da je politički jako značajan. Podsetila je i da je 2022. godine, prvi put posle 28 godina, uspostavljena direktna avio linija između Srbije i Kine.

- Sa premijerom Državnog saveta Narodne Republike Kine Li Ćiangom. Gospodina Lija poznajem od svoje prethodne posete Šangaju, 2019. godine i drago mi je što smo imali priliku da se ponovo sretnemo. Ponovio je čvrst stav Narodne Republike Kine u vidu poštovanja međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Na tome će naša zemlja zauvek biti zahvalna Kini. Moja poseta dolazi samo mesec dana nakon posete predsednika Vučića Pekingu i premijer Li je rekao na sastanku da je naš predsednik izuzetno popularan u Kini, što Srbiji otvara mnoga vrata. Kruna našeg prijateljstva je ugovor o slobodnoj trgovini koji će našoj zemlji, privredi i svim građanima doneti mnogo koristi - napisala je premijerka na svom zvaničnom Instagram nalogu i dodala:



- Nastavljamo dalje da radimo na produbljivanju naše saradnje, a akcenat će u budućnosti, pored političke saradnje biti na privredi i turizmu. Posebno cenimo izjavu kineskog premijera da će nastaviti da podržavaju kineske kompanije u investiranju u Srbiju i da će kinesko tržište biti još otvorenije za srpske proizvode.

BONUS VIDEO: IDEMO U DRUGO POLUVREME - Premijerka dala podršku listi SNS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove