DAN KADA JE SRBIJA PONIŽENA: Jovanovićev politički otac Koštunica na današnji dan pomilovao Kurtija (FOTO)

Novosti online

07. 12. 2023. u 22:19

NA današnji dan pre 22 godine, 7. decembra 2001, predsednik SRJ i lider DSS-a Vojislav Koštunica pomilovao je Aljbina Kurtija.

ДАН КАДА ЈЕ СРБИЈА ПОНИЖЕНА: Јовановићев политички отац Коштуница на данашњи дан помиловао Куртија (ФОТО)

Foto: Profimedia/aleksa stanković/ž.knežević

Kurti je pušten na slobodu nakon dve i po godine provedene u zatvoru u Nišu, gde je izdržavao kaznu od 15 godina zbog terorizma.

Kurtija, današnjeg “premijera” lažne države Kosovo, koji od dolaska na vlast sprovodi nezapamćen teror nad Srbima, tada je po dolasku u Prištinu dočekao komandant terorističke OVK Sulejman Selimi Sultan.

Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je tada da je iz novina saznao za oslobađanje Kurtije, naglasivši da se o tome nije razgovaralo u Vladi Srbije.

Foto: Printskrin

 

Na oslobađanju Kurtija dugo je bio angažovan Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava. Predsednica tog komiteta, Biljana Kovačević Vučo, pozdravila je odluku Koštunice.

- Tu odluku predsednika Koštunice treba pozdraviti kao jedan mudar politički čin. Kurti je stvarno zavredeo da bude oslobođen iz zatvora. Aljbin Kurti je bio simbol i zato mislim da se više neće postavljati pitanje oslobađanja političkih zatvorenika albanske nacionalnosti iz zatvora u Srbiji - rekla je Kovačević Vučo.

Miloš Jovanović, Koštuničin naslednik na čelu DSS-a, preimenovanog u Novi DSS, ni danas ne štedi reči hvale na račun svog političkog oca i smatra da je Koštunica “mnogo dao zemlji i stranci”.

(Srpski portal)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!