KURTIJEVI GRADONAČELNICI ODBROJAVAJU SITNO DO KRAJA: Prikupljeni potpisi za njihovu smenu u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici

Novosti onlajn

19. 01. 2024. u 09:09

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika na severu KiM u opštinama Kosovska Mitrovica i Leposavić, a da od danas počinje prikupljanje potpisa i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

КУРТИЈЕВИ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ ОДБРОЈАВАЈУ СИТНО ДО КРАЈА: Прикупљени потписи за њихову смену у Лепосавићу и Косовској Митровици

Foto: D. Zečević

- Neophodno je da dođe ne samo do smene tih lažnih nelegitimnih gradonačelnika već i do smene albanskih nelegitimnih odbornika koji su takođe izabrani na tim "izborima" u aprilu prošle godine - rekao je Petković za RTS.

Petković je precizirao da danas u 9 sati počinje prikupljanje potpisa u Zvečanu i Zubinom Potoku i da očekuje da će vrlo brzo i građani i u te dve opštine prikupiti potpise i tako jasno staviti do znanja da tzv. gradonačelnici nemaju šta da traže u opštinama i institucijama koje pripadaju Srbima.

On je rekao da je od 5. decembra kada je pokrenuta inicijativa za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije nastala potpuna panika u Prištini i da su prištinske vlasti na razne načine pokušavale da spreče taj proces.

- Kad bih vam pričao o svim mogućim potezima Prištine i tog albanskog lokalnog rukovodstva u četiri opštine, mogao bih knjigu da napišem koji su sve to bili izmišljeni razlozi i opstrukcije, samo da ne bi došlo do početka prikupljanja potpisa - rekao je Petković.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U KOSOVSKOJ MITROVICI - Bačena bomba u blizini hotela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (29)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)