NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU: Danas u fokusu odluka o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji

Novosti online

27. 02. 2024. u 07:35 >> 07:38

U BRISELU će danas biti održan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine tokom kojeg bi trebalo da se razgovara o uredbi tzv. Centralne banke Kosova o ukidanju dinarskog platnog prometa na teritoriji Kosova i Metohije.

НАСТАВАК ДИЈАЛОГА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ У БРИСЕЛУ: Данас у фокусу одлука о укидању динара на Косову и Метохији

Zgrada Evropske unije / Foto AP

Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a sa prištinske strane najavljeno je da će na sastanku učestvovati predstavnik takozvane Centralne banke Kosova. Na sastanak je pozvao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Portparolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na "rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom" o gotovinskim transakcijama tzv. Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format. Ona je rekla da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku.

Privremene prištinske institucije nisu potvrdile da li će i ko će biti prisutan na sastanku.

Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću, zbog čega je građanima otežano podizanje redovnih primanja.

BONUS VIDEO: Ko će biti predsednik Narodne skupštine? ORLIĆ: Srbiju vodiće ljudi koji su dobili narodno poverenje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!