ŠAPIĆ: Beograd će donirati pomoć Opštini Sokolac za izgradnju Gradske kuće (FOTO)

Novosti online

12. 04. 2024. u 13:45

BICIKLISTIČKA trka "Beograd–Banjaluka" godinama unazad okuplja bicikliste sa četiri kontinenta i ima veoma značajnu simboliku za srpski narod sa obe strane Drine, jer biciklisti prelaze granicu bez zaustaljvljanja, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

ШАПИЋ: Београд ће донирати помоћ Општини Соколац за изградњу Градске куће (ФОТО)

FOTO: Novosti

Predstojeća 18. po redu trka održaće se od 18. do 21. aprila.

- Iako živimo u različitim državama, isti smo narod i moramo da se na svaki mogući način podržavamo i spajamo, a ovakvi događaji su jedinstvena prilika za tako nešto. Shodno tome, sledeće nedelje Grad Beograd, kako sam i obećao, uplatiće pomoć Opštini Sokolac za izgradnju gradske kuće, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda na sastanku sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom biciklističke trke „Beograd–Banjaluka” u zdanju Starog dvora.

Šapić je naglasio da je saradnja Srbije i Republike Srpske od vitalnog značaja za opstanak našeg naroda, saopštio je Beoinfo.

On je prilikom svoje prve zvanične posete Republici Srpskoj i Sokocu 2022. godine obećao pomoć za pomenuti projekat, a u decembru 2023. potpisan je Sporazum o donaciji 30 miliona dinara za izgradnju gradske kuće u Sokocu.

Inače, predstojeća 18. po redu trka, koja je na programu od 18. do 21. aprila, održaće se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno”. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. 

Oko 175 biciklista iz 25 zemalja biće predstavljeno na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preći preko Pavlovića mosta bez zaustavljanja, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: SANDžAK REPUBLIKA, UZ TURSKE ZASTAVE I PSOVANjE SRBA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)