Vučić: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi

Tanjug

19. 04. 2024. u 14:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon završnice združene taktičke vežbe "Vihor 2024" na Pešteru, da je važno što je po prvi put prisustvovao i komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš, i istakao da sa Kforom imamo korektnu i profesionalnu saradnju i da je to u obostranom interesu.

Вучић: У обостраном интересу што је командант Кфора присуствовао вежби

Foto: M. Škorić

On je na pitanje koliko je značajno to što je komandat Kfora prisutan u kontekstu odnosa Srbije sa NATO-om, a i zbog očuvanja bezbednosti srpskog naroda na KiM, istakao da je to veoma značajno i u interesu je obe strane.

- Naslušali smo se brojnih laži raznih zapadnih medija. Ja mislim da je veoma važno da je komandant Kfora danas bio ovde. Mi sa njim imamo korektnu i profesionalnu saradnju. Mislim da to na dnevnom nivou i general (Milan) Mojsilović upravo potvrđuje. Nastavićemo tu vrstu saradnje, to je dobro, to je u interesu obe strane i mislim da nemam šta tome da dodam - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da vojnici Kfora obavljaju profesionalno svoj posao.

- Ovo što rade njihovi političari, to je druga stvar. To je bezobrazluk posebne vrste - rekao je Vučić.

Završetku vežbe danas je prisustvovao komandant Kfora, general-major Ozkan Ulutaš, koji je na "Pešter" došao na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića. To je prvi put da jedan komandant Kfora - međunarodnih mirovnih snage pod vođstvom NATO-a, zasnovanih na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, prisustvuje prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije