POZIV DA POSETE SRPSKU KUĆU U PARIZU: Ambasadorka Ana Hrustanović na radnom ručku kod Makronovih (FOTO)

FRANCUSKI predsednik Emaneul Makron trebalo bi uskoro da dođe u zvaničnu posetu Srbiji.

ПОЗИВ ДА ПОСЕТЕ СРПСКУ КУЋУ У ПАРИЗУ: Амбасадорка Ана Хрустановић на радном ручку код Макронових (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

U međuvremenu, ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović imala je priliku da razgovara u Jelisejskoj palati sa predsednikom Makronom i njegovom suprugom Brižit, što je bila još jedna prilika da se ojačaju francusko-srpski odnosi.

Hrustanovićeva je učestvovala na radnom ručku koji je za abmasadorke akreditovane u Francuskoj priredila supruga predsednika Brižit Makron.

- Bila je ovo prilika da se Srbija pozicionira u sam vrh zemalja u kojima žene imaju značajno mesto u diplomatiji i politici – istakla je amabasadorka.

Ana Hrustanović je domaćinima prenela i da ćemo na predstojećim Olimpijskim igrama biti prisutni sa Srpskom kućom, kao prve komšije Francuzima, i pozvala Brižit i Emanuela Makrona da dođu u posetu našoj kući.

- Razgovor je bio vrlo koristan kao platforma za promociju Srbije – naglasila je Hrustanovićeva.

Emanuel Makron je napravio iznenađenje i pridružio se damama, pa je ambasadorka Hrustanović, na marginama radnog ručka, razgovarala o aktuelnim svetskim temama s predsednikom Francuske, kao i sa ministrom za Evropu i spoljne poslove Francuske Stefanom Sežurneom koji je takođe posetio ovaj skup.

U IME ŽRTAVA

Na nedavnoj ceremoniji obeležavanja 80 godina od iskrcavanja saveznika u Normandiji, uz 25 šefova država ili vlada, bio je prisutan i diplomatski kor, u kome se nalazila i ambasadorka Srbije Ana Hrustanović. Bila je to, ističe, još jedna prilika da se predstavi Srbija.

- Delovalo je impresivno, naročito kada se shvati koliko je ljudi tu izgubilo živote. Bila mi je posebna čast da predstavljam Srbiju koja je podnela tolike žrtve u oba velika svetska rata – poručila je ambasadorka.

Tom prilikom su, kako je rekla, još jednom istaknuti istorijsko prijateljstvo i stateški bilateralni odnosi naših zemalja koji su dobili dodatni zamah tokom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Makron je prilikom tog razgovora naglasio da se raduje uzvratnoj poseti našoj zemlji.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO LUDILO SE PRENELO NA ULICE! Hrvati i Albanci nastavili sa skandalima (VIDEO)