VUČIĆ TELEFONOM RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Predsednik Srbije objavio detalje razgovora sa francuskim kolegom

Novosti online

21. 06. 2024. u 13:00

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

ВУЧИЋ ТЕЛЕФОНОМ РАЗГОВАРАО СА МАКРОНОМ: Председник Србије објавио детаље разговора са француским колегом

Foto: Instagram

- Odličan razgovor sa predsednikom Makronom o gorućim pitanjima u našem regionu, aktuelnim političkim promenama u evropskim i globalnim okvirima i njihovom mogućem uticaju na Srbiju i njeno mesto u datom kontekstu. Razgovarali smo i o potrebi za strateškom saradnjom u oblikovanju buduće putanje našeg kontinenta i sveta u celini, kao i u rešavanju hitnih pitanja u pogledu regionalne bezbednosti i ekonomske stabilnosti - napisao je Vučić na Instagramu i dodao:

- Dok Evropa prolazi kroz period tranzicije i neizvesnosti, naglasio sam važnost kontinuiteta u rešavanju pitanja od značaja za Srbiju, pogotovo u pogledu Kosova i Metohije i uslova u kojima živi obespravljena srpska zajednica. Ponovio sam da ovo pitanje i dalje treba da zauzima visoko mesto na agendi EU, uz snažan diplomatski angažman u cilju konačne realizacije Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, kao osnove za izgradnju održivog mira i garancije bezbednosti za srpski narod. Istakao sam da zalaganje za dijalog ostaje temelj politike Srbije u regionalnim odnosima i najvažniji činilac u rešavanju teških pitanja koja su pred svima nama. Zato sam zamolio predsednika @emmanuelmacron da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili