OTKRIVAMO: Protesti u Zaječaru i borba za prevlast u opoziciji

Novosti online

06. 08. 2024. u 09:18

Sada je već potpuno očigledno da širom Srbije pojedini predstavnici opozicionih političkih stranaka, negde prikriveno a negde potpuno transparentno, pokušavaju da iskoriste proteste protiv rudarenja litijuma da se pozicioniraju na lokalnoj političkoj sceni.

ОТКРИВАМО: Протести у Зајечару и борба за превласт у опозицији

Foto

Primer ovakve prakse je i Zaječar, gde je jedan od glavnih organizatora protestnog skupa pod nazivom „Zaječar protiv nekontrolisanog rudarenja“, koji je najavljen za 8. avgust, predsednik gradskog odbora pokreta „Ekološki ustanak“ Miladin Krstić, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod stanovništva ovog grada, pošto je svima poznato da se radi o osobi krajnje spornog i ekscesnog ponašanja, koja u svom okruženju najblaže rečeno izaziva podsmeh.

Foto

Miladin je ušao u politiku pre nekoliko godina, kao marioneta svog oca Dejana Krstića, koji je nedavno izlobirao kod lidera „Ekološkog ustanka“ Aleksandra Jovanovića Ćute da njegovog sina postavi za predsednika gradskog odbora ove partije, iako je bilo očigledno da Miladin nema kapacitete da upravlja ni samim sobom, a ne ogrankom partije, ma koliko neozbiljna ona bila.

Tako je jedna od njegovih prvih aktivnosti na sednici Skupštine grada Zaječara bila da se merdevinama popne na balkon skupštinskog zdanja i da prekine sednicu na kojoj su se razmatrali uslovi za izgradnju kamenoloma u selu Mali Izvor, dok je za to vreme njegov otac u sali Skupštine izvodio svojevrsni versko-magijski performans, bacivši anatemu na odbornike koji bi svojim glasom podržali usvajanje skupštinske odluke o izgradnji kamenoloma. Kako bi ova komična situacija dobila adekvatan epilog, Miladin je za vreme porodičnog performansa koji su on i njegov otac izveli, formalno bio na bolovanju, pa mu je zbog toga prekinut ugovor o radu od strane Kulturnog centra opštine Boljevac.

Foto

Ostaje da se vidi da li će zloupotreba najavljenih protesta u Zaječaru biti dovoljna za Krstićevu političku promociju, što bi mnogo značilo i njegovom mentoru Ćuti, naročito nakon što su ga predstavnici Đilasovog SSP brutalno izopštili sa protesta u Smederevu. U prilog tome idu i komentari da postoji mogućnost da će, kako bi osigurao dobar odaziv građana, a samim tim i sinovljevu promociju, njegov otac Dejan Krstić bacati anateme na sve građane koji odbiju da prisustvuju protestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza