AMERIČKI NACIONALNI DEMOKRATSKI INSTITUT (NDI) SE PONOVO MEŠA U UNUTRAŠNJU POLITIKU SRBIJE: Formiraju novi politički pokret

Novosti online

05. 09. 2024. u 13:23

Među organizacijama iz nevladinog sektora došlo je do pravog komešanja zbog sastanka koji je početkom ove nedelje u strogoj tajnosti održan u Beogradu u organizaciji američkog „Nacionalnog demokratskog instituta“ (NDI).

АМЕРИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ДЕМОКРАТСКИ ИНСТИТУТ (NDI) СЕ ПОНОВО МЕША У УНУТРАШЊУ ПОЛИТИКУ СРБИЈЕ: Формирају нови политички покрет

NDI

Tom prilikom, NDI je inicirao uspostavljanje političke saradnje između inicijative „ProGlas“ i više nevladinih organizacija, uključujući i jedno udruženje poljoprivrednika, koji su se u dosadašnjem periodu istakli u protestnim aktivnostima za račun inostranog faktora.

Krajnji cilj je da NDI idejno, logistički i finansijski inicira i podrži formalno osnivanje i izlazak na političku scenu širokog političkog saveza „ProGlasa“, tzv. civilnog društva i politizovanih udruženja poljoprivrednika, odnosno onih pojedinaca i organizacija koje su dokazale sposobnost da sprovode ulične demonstracije.

Najnoviji sastanak u režiji NDI je posebno izazvao nezadovoljstvo i zabrinutost kod pojedinih NVO koje nisu bile pozvane, a što njihovo buduće inostrano finansiranje čini neizvesnim.

Karakteristično je da su se pojedini službenici NDI neovlašćeno mešali u prethodne izbore u Srbiji, te da očigledno nastavljaju sa ovakvom nezakonitom praksom.

Inače, upravo je NDI nedavno u Vašingtonu bio domaćin Aljbinu Kurtiju, u jeku njegove zločinačke represije nad srpskim stanovništvom na AP KiM, čime se otvaraju vrata i za moguću saradnju „ProGlasa“ sa Kurtijem preko zajedničkog američkog sponzora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...