"MOLIM SRBE DA OSTANU MIRNI" Premijer Vučević o situaciji na KiM: Ostalo je da Kurti izbaci decu iz škola i onda je valjda pokazao moć

Novosti onlajn

09. 09. 2024. u 14:42

PRITISAK na Srbe na Kosovu i Metohiji i dalje se nastavlja, rekao je premijer Miloš Vučević nakon otvaranja radova na auto-putu Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

МОЛИМ СРБЕ ДА ОСТАНУ МИРНИ Премијер Вучевић о ситуацији на КиМ: Остало је да Курти избаци децу из школа и онда је ваљда показао моћ

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Ponosan sam na naš narod na KiM, na koji način sa dostojanstvom i mirom pružaju otpor teroru koji sprovodi režim Aljbina Kurtija nad njima. Pokazuje da su Srbi dostojanstven i civilizovan narod koji na tom prostoru živi vekovima i koji nikoga ne ugrožava, koji sebe pokušava da odbrani na demokratski način, da ne budu proterani. Gospodin Lajčak je bio na Bledu, posle toga je otišao u Prištinu, dolazi u Beograd. Videćemo kakve će vesti doneti. U danima pred nama čućemo konkretnije stvari povodom toga.

Vučević se nada da Kurti neće nastaviti neodgovorni niz poteza i ističe da je poslednje ostalo da okupira škole i obdaništa. 

- Ostalo je da izbaci decu iz škola i obdaništa i onda je valjda pokazao koliko je silan i moćan. Srbija pojačava svoje diplomatske napore, sa svima smo u dnevnoj komunikaciji, ukazujemo na kršenje svih dogovora od strane albanske vlasti. Na tome ćemo insistirati. Videćemo kako će proći ovo oko razgovora za Ceftu, da li će Kurti i dalje odbijati dogovor i time potvrditi da je on onaj koji ne želi mir i stabilnost na ovom delu Balkana i Evrope. Molim Srbe na KiM, koliko god da je teško, da ostanu mirni i dostojanstveni, da njihov otpor bude demokratski. Da ne uđemo u scenario koji je odavno napisan, da mi ispadnemo krivi. Zato nam je potrebna hladna gladna i mirnoća kod donošenja odluke. Nisam preterani optimista, računajući da mu dolaze izbori. On ne otvara auto-puteve, ne može da priča o povećanju penzija, samo o ratu protiv Srba - naveo je Vučević. 

(Dnevnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)