ZAVRŠENO ROČIŠTE OPTUŽENIMA U SLUČAJU BANJSKA U PRIŠTINI: Mesec dana rok za žalbu na optužnicu

D. Z.

09. 10. 2024. u 11:12

U OSNOVNOM sudu u Prištini danas je održano pripremno ročište trojici uhapšenih u slučaju Banjska u septembru prošle godine - Dušanu Maksimoviću, Vladimiru Toliću i Blagoju Spasojeviću.

ЗАВРШЕНО РОЧИШТЕ ОПТУЖЕНИМА У СЛУЧАЈУ БАЊСКА У ПРИШТИНИ: Месец дана рок за жалбу на оптужницу

foto d.z.

Na današnjem ročištu, koje je prekinuto 25. septembra, pošto je prištinski Osnovni sud odlučio da krivični postupak u slučaju Banjska razdvoji i da se sudi posebno trojici uhapšenih, prvo je tužilac Naim Abazi pročitao optužnicu povodom koje se Maksimović izjasnio da se ne oseća krivim, dok su Tolić i Spasojević odbili da se izjasne.

Oni se terete za dešavanja u Banjskoj 24. septembra prošle godine kada je ubijen albanski policijac Afrim Bunjaku, ali i kada su na još nerazjašnjen način ubijena trojica Srba.

U optužnici koju je tzv. kosovsko Specijalno tužilštvo podiglo 11. septembra ove godine obuhvaćeno je 45 lica, dok su trojica Srba koja se nalaze u pritvoru uhapšena neposredno posle događaja u Banjskoj prošle godine.

Inače, današnje ročište je okončano, a odbrana ima rok od 30 dana da uloži žalbu na optužnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa najvišim stepenom zabrinutosti i osude reaguje povodom činjenice da je značajan broj štampanih i elektronskih medija 8. i 9. oktobra ove godine detaljno izveštavao o svedočenju maloletnog K. K. na suđenju povodom prošlogodišnje tragedije do koje je došlo u Oglednoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, iako je sudsko veće i na početku jučerašnjeg ročišta iznova naglasilo to da je ono zatvoreno za javnost.

09. 10. 2024. u 11:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ PROGOVORIO NA TRI JEZIKA: Odmah stigao odgovor, evo i od koga (FOTO)