U NOVOM SADU IZABRANO RUKOVODSTVO SKUPŠTINE GRADA: Na čelnim funkcijama dve dame

Z. GRUMIĆ

21. 08. 2020. u 18:25

ZA predsednicu Skupštine grada Novog Sada danas je izabrana Jelena Marinković Radomirović, kandidatkinja izborne liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ a potpredsednica gradskog parlamenta u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Branka Bežanov, odbornica POKS na istoj listi, koja je tu funkciju obavljala i u prošlom skupštinskom sazivu.

У НОВОМ САДУ ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО СКУПШТИНЕ ГРАДА: На челним функцијама две даме

Foto: Pres služba Skupštine grada

Na konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati svih 78 odbornika, postavljen sekretar Skupštine i njegov zamenik i izabrana Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja.

Izbor gradonačelnika i Gradskog veća uslediće u narednom periodu, najkasnije za 30 dana, najavio je aktuelni gradonačelnik i potpredsednik SNS Miloš Vučević napominjući da „još nisu složene sve kockice“ kada je reč o formiranju vladajuće većine u najvećem gradu u Vojvodini.

- Još nismo ni otpočeli razgovore o novoj izvršnoj vlasti. Novi Sad je veliki grad i ne možete da ga svedete na nivo jedne lokalne samouprave – izjavio je Vučević novinarima uoči prve sednice gradskog parlamenta u novom sazivu.

On je, kako je rekao, bliže stavu da u Novom Sadu bude formirana široka koalicija, da bi se stvorio „širi front“ u borbi protiv pandemije Kovid 19, kao i radi jačanja ekonomije grada i rešavanja komunalnih problema.

Foto: Pres služba Skupštine grada

Vučević je dodao da će naprednjaci, koji su ubedljivo trijumfovali na proteklim izborima osvojivši sa svojim koalicionim partnerima 52 od ukupno 78 odborničkih mandata, o budućoj koaliciji razgovarati sa SPS-om, Vojvođanskim frontom odnosno LSV-om, sa SVM-om i drugim manjinskim strankama a „možda i sa SPAS-om“.Odbornike u novom sazivu imaju još SRS i METLA.

Obrazlažući predlog za predsednika i ostale funkcije u gradskom parlamentu Vučević je rekao da su na novosadskoj političkoj sceni nova lice, čime je i potvrđeno ono što su naprednjaci govorili u predizbornoj kampanji.

- Stranka koja ima najveću podršku i najveću odgovornost, spremna je da se menja i da daje šansu novim ljudima i da traži još bolja kadrovska rešenja - poručio je Vučević.

Nova predsednica Skupštine je diplomirani ekonomista, rođena je u Novom Sadu 1987. godine a bila je odbornik SNS u prethodna dva mandata.

- Od mene možete da očekujete aktivnost i toleranciju kao i da ću skupštinske sednice voditi u duhu uvažavanja, međusobnog poštovanja i sučeljavanja mišljenja na civilizovan i dostojan način – poručila je Jelena Marinković Radomirović posle tajnog izjašnjavanja, u kojem je dobila 69 glasova odbornika dok je devet listića bilo nevažeće.

Za sekretara Skupštine ponovo je izabran Marko Radin.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak