JEDNA TUČA, SAOBRAĆAJKA I MNOGO INTERVENCIJA: Beogradska hitna pomoć tokom vikenda se ipak najviše žalila na zarazu koronom

V. N.

01. 11. 2021. u 06:55

PREMA rečima dežurnog lekara beogradske Hitne pomoći, epidemijski talas korone ne jenjava.

ЈЕДНА ТУЧА, САОБРАЋАЈКА И МНОГО ИНТЕРВЕНЦИЈА: Београдска хитна помоћ током викенда се ипак највише жалила на заразу короном

Foto: Tanjug

Kako je rečeno, sa subote na nedelju bilo je puno intervencija zbog kovid pacijenata i noć su obeležili upravo oni.

Tokom vikenda dežurale su 22 ekipe plus jedna pedijatrijska, a bila je ukupno 131 intervencija, od čega 13 na javnim mestima.

Dogodila se jedna saobraćajna nesreća, ali bez teže povređenih i jedna tuča u kojoj su učesnici pretrpeli lakše povrede koje su im zbrinute u Urgentnom centru, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Ekipe Službe hitne pomoći intervenisale su nekoliko puta zbog slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Kao i prethodnih dana i proteklih noći javljao se veliki broj Beograđana koji su se žalili na različite simptome prehlade i gripa, a brojni hronični bolesnici, najviše hipertenzičari i psihijatrijski bolesnici raspitivali su se za savete lekara zbog pojačanih tegoba.

Povećan je bio i broj poziva astmatičara i kardiovaskularnih pacijenata, ali i onih koji su zvali zbog simptoma prehlade ili kovida.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!