ŠKOLSKI HOL PUN "KORIFEJA": Otkriven mural u OŠ "Bora Stanković" na Banjici posvećen bivšim učenicima

J. D.

10. 12. 2021. u 22:21

HOL Osnovne škole "Bora Stanković" od petka i zvanično krasi mural koji je nazvan "Korifeji naših dana" posvećen svim poznatim ličnostima, bivšim polaznicima ove ustanove.

ШКОЛСКИ ХОЛ ПУН КОРИФЕЈА: Откривен мурал у ОШ Бора Станковић на Бањици посвећен бившим ученицима

Bivši učenici osmoletke, Foto M. Anđela

Neobičnu izložbu u školi na Banjici, koja je realizovana uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, otvorila je direktorka škole Rada Rakočević. Platno koje je skrivalo naslikane likove direktorka je otkrila uz pomoć dečjeg hirurga Dragana Vukanića, nekadašnjeg "Borinog" đaka.

- Razmišljala sam kako na najbolji način da se odužimo i uvažimo legende koje su dečje dane provele kod nas, a zahvaljujući kojima je naša škola često pominjana po svetu, nedavno i na Olimpijskim igrama - istakla je direktorka. - Zahvaljujući njima za našu školu se čulo širom sveta, od Tokija do Rija.

Bivši učenici osmoletke, Foto M. Anđela

Otvaranje izložbe upotpunio je kulturno-umetnički program koji su za goste pripremili učenici.

GOSTI

MEĐU mnogobrojnim gostima bili su i sportski novinar Aleksandar Stojanović, političar Vuk Jeremić, dok su se putem video-linka obratili vaterpolisti Filip Filipović i Živko Gocić. Osim njih mural krase i likovi prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, glumica Anite Mančić, Bojane Maljević i Milene Radulović, ministra prosvete Branka Ružića...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini