“SVE PODUNAVSKE ZEMLJE ŽIVE U ISTOJ ULICI”: Svetska trka mira stigla u Beograd - prošla je kroz 160 zemalja

A. K.

28. 06. 2022. u 19:04

DUNAV je proglašen za reku mira i u Beograd su stigli učesnici “Trke mira” (Peace run), najduža štafetna trka na svetu, koja ove godine prolazi kroz podunavske zemlje.

“СВЕ ПОДУНАВСКЕ ЗЕМЉЕ ЖИВЕ У ИСТОЈ УЛИЦИ”: Светска трка мира стигла у Београд - прошла је кроз 160 земаља

Foto: TOB

Turistička organizacija Beograda i Skupština Srbije dočekali su trkače koji već 35 godina šire ideju mira.

- Kao što je rekao Hans Fišer, predsednik Austrije, “Sve podunavske zemlje žive u istoj ulici” i podržavamo svetsku trku mira - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, otvarajući spomen ploču u Parku prijateljstva na Ušću.

Učesnike Trke mira primio je I Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Srbije, a zatim su posetili Muzej Nikole Tesle.

“Trka mira” (Peace run) je najduža štafetna trka na svetu koja je, do sada, prošla kroz 160 zemalja na svim kontinentima. Trkači su u Beograd stigli iz Sremskih Karlovaca, a nastavljaju ka Smederevu, Požarevcu, Velikom Gradištu I Negotinu, a zatim prelaze u Bugarsku I Moldaviju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!