OTVORILO SE NEBO: U Beogradu lije kao iz kabla, ulice pod vodom, na Novom Beogradu autobusi mile, potop u Tošinom bunaru (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2022. u 20:35

KAO što je i najavljeno, jako nevreme u popodnevnim satima sručilo se na Beograd.

ОТВОРИЛО СЕ НЕБО: У Београду лије као из кабла, улице под водом, на Новом Београду аутобуси миле, потоп у Тошином бунару (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Tviter/otrovni bršljan

Jak vetar, grmljavine i kiša koja je lila "kao iz kabla", prvo su počeli na Novom Beogradu i u Zemunu, a zatim su se proširili na ostatak grada.

Jezero nasred ulice kroz koje "mili" autobus sa putnicima - jedno sasvim obično veče na Novom Beogradu, piše "Blic" . Naime, pored najveće opštine, pljusak je pogodio i Zemun gde se u trenu smračilo, a padao je i sitan grad.

Republički hidrometeorološki zavod je najavio da će u prestonici pasti mnogo kiše za kratko vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Danas se lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim pljuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima Srbije" - stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a, koje važi još 24 sata.

I tako je i bilo.

- Najpre je padala sitna kiša u talasima, a potom je sve postalo crno. Počeo je jak pljusak praćen sitnim gradom. Oluja je nosila sve pred sobom - kaže Zemunac Stefan B.

U Bloku 61 su poplavljene garaže.

Sugrađani su podelili snimke poplava na društvenim mrežama, odakle se deli da je potop i na Tošinom bulevaru.

Sistemi za kanalizaciju ne mogu da prime preveliku količinu padavina, pa se voda kroz slivnike vraća na ulicu, negde čak i u vidu gejzira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu