BLOKIRALI PUT, DANIMA BEZ VODE: Žitelji nekoliko prigradskih naselja se žale na neuredno snabdevanje

S. V.

25. 07. 2022. u 08:45

ŽITELjI pojedinih prigradskih naselja tvrde da već danima nemaju ni kap vode, te da na njihove vapaje niko od nadležnih ne reaguje.

БЛОКИРАЛИ ПУТ, ДАНИМА БЕЗ ВОДЕ: Житељи неколико приградских насеља се жале на неуредно снабдевање

Foto AP

Na društvenim mrežama meštani Barajeva pišu da su ovog vikenda imali suve slavine, a ostalim danima da su bili u restrikciji, dok oni iz voždovačkog naselja Prnjavor navode da vodu nemaju čak deset dana. Zbog tog problema su na kratko u subotu blokirali deo Kragujevačkog puta. Veliki problem ima i deo Kaluđerice Klenak.

Nezadovoljni su i u Kneževcu, te kažu da zbog raskopane ulice Prvoboraca već dva dana nemaju dragocenu tečnost. Stanovnici ovog dela Rakovice kažu da radovi na ulici traju već nekoliko meseci. Tokom vikenda je tu pukla cev, a dok su njima slavine bile suve, voda je tekla niz ulicu.

- Bez radnika, voda šiklja i nikom ništa na ovih 47 stepeni. Paklena vrućina. Prijavljeno je u subotu, cisterna je tek u nedelju ujutro postavljena - pričaju žitelji ulice prvoboraca.

Ulica prvoboraca u opštini Rakovica, Foto Instagram Moj_Beograd

- Inače, ova ulica je raskopana pre tri meseca, a mi sve vreme preskačemo rupe sa decom, ne možemo normalno da izađemo. Ni radnici ne znaju kad će završiti tu.

Pojedini Barajevčani se žale da svakog dana od 17.00 časova do 2.00 sata posle ponoći nemaju vodu, a da je u subotu i nedelju uopšte nije bilo.

- Na 44 stepeni nemamo vode ceo dan. Zvali smo vodovod, nemaju nikakve informacije, nisu nam ni cisterne poslali. Sramota, da na ovim nezapamćenim vrućinama nemamo ni kap vode.

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" juče nismo dobili odgovore na pitanja gde to u prestonici nema vode, te da li su u pitanju restrikcije zbog neracionalnog trošenja vode.

Građani na Kragujevačkom putu, Foto Instagram Moj_Beograd

NENAMENSKA POTROŠNjA

UMANjEN pritisak, pa i potpun prekid vodosnabdevanja neretko se dešava u prigradskim opštinama tokom leta, gde se voda nenamenski troši za zalivanje dvorišta, bašta, punjenje bazena. Ekipe "Beogradskog vodovoda" proteklih nedelja su bile na terenu i upozoravale sugrađane da racionalno koriste vodu. Najveća potrošnja vode registrovana je u rubnim delovima Beograda, gde je najviše zelenih površina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove