DESET PUTA VIŠE ŽITELJA: U delu opštine Voždovac planirana izgradnja čak 500.000 kvadrata za stanovanje

A. Z. K.

19. 06. 2023. u 14:48

DEO grada između ulica Braće Jerković, Kružnog puta, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića, umesto sadašnja 1273 žitelja, imaće čak 13.000!

ДЕСЕТ ПУТА ВИШЕ ЖИТЕЉА: У делу општине Вождовац планирана изградња чак 500.000 квадрата за становање

Foto: Printscreen

Plan detaljne regulacije već je bio na ranom javnom uvidu i po njemu je predviđeno da se u ovom delu opštine Voždovac izgradi skoro 500.000 kvadrata.

Ukoliko plan bude usvojen, broj stanovnika ovog dela Voždovca povećaće se 10 puta. Reč je o prostoru koji obuhvata oko 20 hektara, na kojem se trenutno nalazi i nehigijensko naselje, zapušteni privredni objekti...

- Planirana je izgradnja kvadrata za stanovanje, a novi kompleksi bili bi organizovani kao naselja - navodi se u dokumentaciji. - Osim toga, u sklopu kompleksa bilo bi izgrađeno i 50.000 kvadrata namenjenih za komercijalne sadržaje, nove saobraćajnice i zelene površine. Što se tiče postojećeg stanja, na ovom prostoru ima oko 35.000 kvadrata stambenih objekata.

Uz Ulicu braće Jerković trenutno ima stambenih objekata, na uglu Bulevara Peka Dapčevića i Darvinove smešteno je nehigijensko naselje. Kako se navodi u dokumentaciji, veliki deo ovog prostora je uglavnom neuređen i devastiran.

Nove ulice i parking

U projektu se navodi da je planirano da u sklopu kompleksa bude izgrađen otvoren parking. Osim ulica koje okružuju ovaj prostor, planirana je i izgradnja novih saobraćajnica u sklopu naselja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)