NASELJE GAJ DOBIJA APOTEKU: U domu zdravlja lekar opšte prakse u dve smene

B.B.

17. 01. 2024. u 14:01

NASELjE "Gaj" u Barajevu uskoro će dobiti apoteku, lekara opšte prakse radi u obe smene, laboratoriju, najavila je Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prilikom posete novoj ambulanti u ovom naselju.

НАСЕЉЕ ГАЈ ДОБИЈА АПОТЕКУ: У дому здравља лекар опште праксе у две смене

Foto: Tanjug

- Plan je i da se zaposli lekar pedijatar, kao i da radi mala laboratorija, kako građani ne bi morali uzorke krvi da nose u Dom zdravlja u Barajevo - istakla je Škodrić. - Do pre mesec dana morali da idu u dom zdravlja koji je udaljen četiri kilometra. Sledeće nedelje će biti pokrenuta procedura otvaranja i apoteke. Za Dom zdravlja u Barajevu će biti obezbeđen još jedan ultrazvuk, namenjen ambulanti u naselju Gaj. Takođe, dobiće i mamograf i jedno sanitetsko vozilo.

Ona je zahvalila predsedniku opštine Barajevo na tome što je opština u potpunosti finansirala izgradnju objekta i dodala da je opremanje ambulante pomogao je RFZO.

Škodrić su u Barajevu dočekali predsednik opštine Slobodan Bata Avramović i direkotorka Doma zdravlja Tamara Kuzmanović.

Vrednost investicije, bez opreme, iznosi 18 miliona dinara.Ambulanta pruža, zdravstevnu zaštitu stanovnicima naselja Lisović i Gaj u kojima živi oko 5.000 stanovnika.

Zdravstvena stanica je površine 120 metara kvadratnih, ima pristupnu rampu za osobe sa invaliditetom, čekaonicu, dve ordinacije, sobu za intervencije, pomoćne prostorije za osoblje, a pored redovnih pregleda biće organizovani i preventivni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)