POMOZITE PORODICI PINDOVIĆ, KOJOJ JE VATRA ZA TREN PROGUTALA SVE: Opština Voždovac pokrenula humanitarnu akciju posle požara na Banjici

S.V.

22. 01. 2024. u 14:32

PORODICA Pindović ostala je bez krova nad glavom kada je pre desetak dana izgoreo njihov stan na šestom spratu zgrade u Bulevaru oslobođenja na Banjici. U požaru, srećom, niko nije stradao ali je vatra napravila ogromnu materijalnu štetu i progutala sve što je pet članova ove voždovačke familije imalo. Nije im ostalo ništa, sem gareži i pepela.

ПОМОЗИТЕ ПОРОДИЦИ ПИНДОВИЋ, КОЈОЈ ЈЕ ВАТРА ЗА ТРЕН ПРОГУТАЛА СВЕ: Општина Вождовац покренула хуманитарну акцију после пожара на Бањици

GO VOŽDOVAC

Opština Voždovac pokrenula je humanitarnu akciju kako bi pomogli Pindovićima da obnove svoj dom i nastave život u njemu.

- Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju sredstava za Aleksandra i Anitu, njihovu decu i baku koji više nemaju svoj dom, da što pre saniraju posledice ove katastrofe i nesreće koja ih je zadesila - poručuju iz Opštine.

Požar je izbio 14.januara rano ujutro u stanu od 100 kvadrata na šestom spratu voždovačke zgrade, a baka je prva videla da se nešto zapalilo i pokušala je da ugasi vatru. Tako je zadobila opekotine i nagutala se dima. Kako je ispričao Aleksandar Pindović, vlasnik stana, on je u tom momentu bio sa suprugom i decom i drugoj sobi.

Uplate za pomoć

SVI koji žele da pomognu porodici Pindović, kako bi renovirali svoj dom i vratili se normalnom životu, mogu da uplate novac na ime Anita Pindović, Bulevar oslobođenja 102 Beograd. Njen broj računa je 200- 0000134525037-07.

- Kad majka nije uspela da ugasi vatru, dozivala je pomoć. Ona nas je i probudila, inače bismo se svi podavili - kazao je on. - Zato sam rekao deci koja imaju 21 i 25 godina da idu odmah na krov. Deca su za roditelje uvek mala, ali kad se tako nešto desi, prvo njih spasavaš.

Vatra se širila veoma brzo, te su dim osetile komšije, koje su i pozvale vatrogasce. Odmah po pozivu, koji je MUP primio oko sedam časova ujutro, na teren je izašlo 26 vatrogasaca sa Voždovca, Zvezdare i Banjice sa šest vozila, koji su ugasili požar. Mnogo stanara ove višespratnice prošle nedelje je napustilo svoje domove, jer je curela voda s potkrovlja, te se slivala u druge stanove i na instalacije. Ekipe EDB odmah su isključile struju i proverili ostale instalacije u zgradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)