VODA SKUPLJA 11 ODSTO: Beograđanima stigli uvećani januarski računi, cena nije menjana od februara 2023.

S.V.

21. 02. 2024. u 23:00

BEOGRAĐANI od početka godine piju skuplju vodu.

ВОДА СКУПЉА 11 ОДСТО: Београђанима стигли увећани јануарски рачуни, цена није мењана од фебруара 2023.

JKP "Infostan tehnologije"

 Na adrese stanovnika glavnog grada stigli su januraski računi za "Infostan", gde su stavke za isporuku dragocene tečnosti, odvođenje otpadnih voda i pogonske spremnosti sistema uvećane za 11 odsto, za sve kategorije potrošača.

Nadzorni odbor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" na sednici prošle jeseni doneo je Odluku o ceni za isporuku i odvođenje vode, koja je počela da se primenjuje od 1.januara, te su predlog poslali osnivaču. Njihov predlog u oktobru prihvatio je Aleksandar Šapić, koji je tada bio na funkciji gradonačelnika Beograda.

- Za sve kategorije korisnika cena isporučene vode, odvođenja otpadnih voda i pogonske spremnosti sistema uvećana je za 11%, što će i u narednom periodu omogućiti uredno snabdevanje vodom svih potrošača kojima Beogradski vodovod isporučuje vodu, kao i neometan rad sistema za odvođenje otpadnih voda - piše u Odluci.

Cena vode za domaćinstva poskupela je sa 66,89 na 74, 25 dinara (sa PDV) po kubiku. Odvođenje otpadnih voda koštalo je 27,04 a od januara je 30,01 dinar po kubiku. I za bazene u okviru sportsko - rekreativnih centara važi novi iznos, kao za domaćinstva. Za kategoriju "ostali potrošači" voda je, umesto 110,69 dinara po kubiku od januara 122,87, a odvođenje otpadnih tečnosti koje je iznosilo 59,57 sada je 66,12 dinara po kubiku.

Od oktobra 2019.godine na račune "Infostana" uvrštena je i fiksna naknada za pogonsku spremnost sistema "Vodovoda", koja je sa 147,02 poskupela na 163,19 dinara za sve kategorije. Kako je tada objašnjeno, ovaj iznos odlazi na održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže, potrošači su dužni da ovu naknadu mesečno plaćaju komunalnom preduzeću, bez obzira na količinu utrošene vode.

Voda je za žitelje prestonice poslednji put poskupela u februaru prošle godine i to za 12,5 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)