KRUG OKO "SLONARE" TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton

S.V.

19. 04. 2024. u 16:00

DEČJI maraton u zoo-vrtu, na stazi oko "slonare" u dužini od 230 metara biće održan u subotu, od 10.30. Više od 15.000 predškolaca iz Beograda učestvovalo je u predkvalifikacijama, najbržih 150 takmičiće se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici idu u finale.

КРУГ ОКО СЛОНАРЕ ТРЧИ 150 МАЛИШАНА: У зоолошком врту на Калемегдану у суботу још један дечји маратон

Foto: D. Milovanović

Prema rečima gradskog sekretara za sport i omladinu Nikole Penića, ovo je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Beogradu, a veruje da će ovogodišnja trka mališana biti najbolja do sada.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić izrazila je nadu da će veliki broj roditelja i dece u subotu doći u Beo zoo-vrt da uživa u Dečjem maratonu.

- Tokom ovih 28 godina, oko pola miliona najmlađih Beograđana je učestvovalo u ovoj manifestaciji. Svi se trudimo da deci od najmlađeg uzrasta razvijamo zdrave životne navike, a uverena sam da ćemo se u subotu lepo zabavati - poručila je Čamagićeva. Direktor Beogradskog zoo-vrta Srboljub Aleksić je istakao da je ovo najlepša manifestacija koja ima humanitarni karakter i zahvalio ljudima iz Beogradskog maratona na saradnji. - Ovo je sigurno najlepša manifestacija koja se održava kod nas. Posebno smo srećni što u poslednjih nekoliko godina trka ima humanitarni karakter. Hvala svima na odličnoj saradnji, koja će se nastaviti i narednih godina. Potrudićemo se da kao i svake godine budemo dobri domaćini - istakao je Aleksić.

I ovog puta, na Dečjem maratonu biće nagrađen "Super puž", odnosno najsporiji takmičar u finalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)