NAPREDUJE REKONSTRUKCIJA NAJVEĆE AUTOBUSKE OKRETNICE U CENTRU PRESTONICE: Skinuli asfalt na Zelenjaku

Š.M.

29. 07. 2024. u 15:23

NA najvećoj autobuskoj okretnici u gradu "Zeleni venac" radnici "Beograd puta" započeli su intenzivnije radove na zameni asfaltne podloge. Stari asfalt juče je skinut, dok će novi biti postavljen u narednih nekoliko dana.

НАПРЕДУЈЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА НАЈВЕЋЕ АУТОБУСКЕ ОКРЕТНИЦЕ У ЦЕНТРУ ПРЕСТОНИЦЕ: Скинули асфалт на Зелењаку

Foto: D. Milovanović

Ipak, sa rekonstrukcijom ne treba žuriti, jer će se autobusi na ovu lokaciju vratiti tek 11. avgusta, što je dovoljno vremena da se posao temeljito privede kraju. Kako su se uverili reporteri "Novosti", dobro poznata mašina za skidanje asfalta juče je bila angažovana na ovom potezu, a kamioni su odvozili stari, dotrajali asfalt. Prethodnih godina uopšte nije rekonstruisana ova okretnica, i sama Jug Bogdanova ulica, pa je bila u jako lošem stanju.

Kroz ovu saobraćajnicu često su provlačene cevi i instalacije, što je dovodilo do lošeg krpljenja samog asfalta, pa je bio primetan veliki broj neravnina. To je dosta uticalo i na očuvanje autobusa, pošto su prelazili preko rupa, ulegnuća i izbočina. Ipak, u sklopu velike rekonsrukcije ulica oko Zelenog venca došla je na red i okretnica.

Inače, majstori su juče punom parom radili i kružni tok koji će spojiti Jug Bogdanovu, Crnogorsku, Pop Lukinu i Gavrila Principa, a sve ove saobraćajnice dobiće i novi asfalt.Crnogorska je završena, a iznivelisan je i deo gde se nekada nalazilo petnaestak parking mesta. Tu su sada samo četiri pozicije za parkiranje vozila, kako bi ulica dobila svoju punu formu.

Posao na kopletnom uređenju ovog dela grada biće završen za desetak dana, kada će se ponovo uspostaviti saobraćaj.

Rušenje Savskog mosta

NAJAVLjENO zatvaranje starog savskog mosta i njegovo uklanjanje ubrzali su radove ispod Brankovog mosta, pošto će većina saobraćaja biti preusmerena na ovaj potez. Zbog toga je urađena i žuta traka na Brankovom mostu, koja je ranije bila u jako lošem stanju. Da li će se asfaltirati i ostale trake, za sada nije poznato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!